17.1 C
Província de Tarragona
Dilluns, abril 15, 2024

El Bloc 23 de Sant Salvador

Joves de Sant Salvador practiquen a fer fotografia gràcies a l’associació Ariadna. Foto: David Oliete.

A Sant Salvador neix, ara fa cinc anys, una proposta que porta a una incipient vida laboral. L’Associació Juvenil Ariadna treballa des del 2010 amb diversos projectes amb la voluntat d’obrir oportunitats i creativitat, i entre aquests n’hi ha un de fotografia per a joves de Sant Salvador. Diversos cops a la setmana, un grup de noies i nois d’entre dotze i vint anys surt als carrers, càmera en mà, i omplen els esdeveniments on se’ls contracta per realitzar la seva feina: fer fotos. Per això cobren.

L’associació ariadna impulsa un projecte de fotografia entre infants i joves

Parlem amb el Clinton Uwumarogie, de divuit anys i un dels millors exemples d’èxit del projecte, el qual coneix bé des del principi. Va començar a l’Associació Ariadna, on el Nani Blasco li va ensenyar, a ell i els seus companys, a fer anar la càmera. Ara, uns quants anys més tard, les tornes han canviat; empreses i entitats es posen en contacte amb el Nani perquè saben d’uns joves que fan bones fotos als esdeveniments. Els encàrrecs arriben a mans del Clinton i els seus companys, els analitzen i es mobilitzen per cobrir-los fotogràficament. Igual que una empresa, perquè tenen material propi, uns terminis d’entrega i, és clar, una remuneració.

els joves reben encàrrecs professionals d’entitats i cooperatives

“Per a mi suposa un repte i una cosa molt bonica alhora, perquè cal posar de la nostra part creativa quan hem d’aconseguir una foto ben enquadrada o ben il·luminada”, fa el Clinton, animat, que segueix: “I el millor és treballar en equip, perquè els companys ens ajudem mútuament.” Mentalitat professional de totes totes, amb la supervisió del Nani Blasco, que fa d’intermediari en tot el procés.

Habitualment els encàrrecs els fan entitats de Tarragona i cooperatives amb persones que els coneixen de primera mà i que saben que tindran unes imatges de factura professionals. En més d’una roda de premsa se’ls ha vist amb les seves armilles taronges, sense molestar i captant cada detall del client.

NANI BLASCO: “amb bloc 23 oferim oportunitats laborals”

El projecte funciona tan bé que li han posat un nom, com qualsevol associació que es valori. Un nom que recorda l’origen del barri de Sant Salvador, d’on són els vuit joves que en formen part: Bloc 23. Segons explica el Clinton, “fa referència als vint-i-dos blocs d’habitatges que tenim al barri”, i a l’espai que els queda per ocupar a aquesta generació de joves. El seu propi bloc.

“Això neix amb la intenció d’obrir les seves oportunitats professionals i fer un pas endavant amb aquesta manera de fer la fotografia”, afirma el Nani Blasco, al costat del Clinton. Hi ha molts graus d’aprenentatge i molts graus d’implicació, i ser a Bloc 23 és haver-los complert tots. “I així, al seu torn, ells també fan de professors de fotografia als infants del barri”, diu Blasco, una bona manera de reinvertir el coneixement adquirit.

Un dels infants que aprèn a fer anar la càmera és la Favors Uwumarogie, una nena de 10 anys de Sant Salvador, que protagonitza la portada del número 59 de la revista FET a TARRAGONA.

Portada del número 59 de la revista FET a TARRAGONA. Foto: David Oliete.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here