25.6 C
Província de Tarragona
Divendres, juliol 12, 2024

Ricomà deixarà l’escó municipal en dos mesos

Pau Ricomà, aquest dilluns als estudis de Ràdio Ciutat de Tarragona.

Pau Ricomà deixarà en un parell de mesos l’escó a l’Ajuntament de Tarragona i abandonarà definitivament la vida política. L’alcalde en funcions recollirà l’acta de conseller i participarà en la sessió d’investidura de Rubén Viñuales del proper dissabte, però farà un pas al costat aquest estiu i designant Maria Roig Alsina com a portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana.

maria roig serà la portaveu del gup municipal d’esquerra

Ricomà ha fet aquests anuncis aquest dilluns al programa ‘Bon dia Tarragona’, de Ràdio Ciutat de Tarragona. El líder dels republicans vol deixar “ben organitzat i cohesionat” el grup municipal, on la meitat dels membres s’hi estrenen, i renunciarà a l’escó després de les eleccions generals del 23 de juliol. I no té previst assumir cap altre càrrec dins del partit.

A diferència de Josep Fèlix Ballesteros, que ha estat quatre anys a l’oposició després de ser alcalde durant tres mandats, Ricomà no contempla aquest escenari perquè vol “afavorir la regeneració”. En aquesta línia designa com a portaveu la seva número 2 a la llista, la independent Maria Roig, que no té experiència en el món de la política, però sí una dilatada trajectòria com a gestora cultural.

“roig és intel·ligent, comunica bé i té assumida la nostra manera d’entrendre tarragona”

L’alcalde en funcions té plena confiança en la capacitat de Roig per abordar debats amb arguments sòlids i empatia. “És intel·ligent, comunica molt bé i té molt assumits els valors republicans i la manera d’entendre Tarragona”. Pot ser la futura candidata d’ERC a les eleccions dels 2027? “Hem de deixar que les dinàmiques acordades dins del grup flueixin i ja es veurà”, diu Ricomà, convençut que el seu equip “és potent i serà l’únic que farà oposició real”.

L’encara líder dels republicans avança aquest estil d’oposició al PSC: “No volem que fracassin, si els surten bé coses que s’han engegat aquest mandat, també seran un llegat nostre, del govern republicà, i segur que amb els anys seran valorades”. Ara bé, li preocupa la “motxilla” que duu a sobre Rubén Viñuales: “Han assumit compromisos que van en contra de com ha d’avançar una ciutat en ple segle XXI i un exemple n’és Terres Cavades”.

“el psc ha agafat uns compromisos que van en contra del segle xxi”

“Hi ha sectors de la ciutat que s’han gastat molts diners per fer-nos fora del govern. Nosaltres hem volgut transformar la ciutat i no mantenir l’status quo, i ens hi hem trobat moltes resistències”, descriu. “El futur govern ha de ser prou valent per pensar en el conjunt de la ciutadania i treure’s de damunt aquestes motxilles”, indica Ricomà.

Aquí podeu recuperar l’entrevista íntegra a l’alcalde en funcions de Tarragona, on també parla del seu futur personal:

 

Entrevista a Pau Ricomà, alcalde en funcions de Tarragona

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here