28.7 C
Província de Tarragona
Dimarts, juliol 23, 2024

Una cita amb les lletres i el mar

El far de la Banya en una imatge d’arxiu.

La Nit Literàrìa al Far de la Banya celebra 10 anys de trajectòria. Aquesta trobada cultural singular organitzada per la Biblioteca Pública de Tarragona i el Museu del Port de Tarragona s’ha anat fent gran i la propera cita, la de divendres 21 de juliol a les 10 de la nit, tindrà un regust especial per recordar i posar en valor tota la feina feta.

arriba la desena edició de la nit literària al far de la banya

Hem de parlar amb propietat de 10 edicions, perquè les nits literàries s’estrenen el 2009, però hi va haver un parèntesi entre el 2015 i el 2019 i la del 2020 no es va poder realitzar per culpa de la pandèmia. En aquesta desena trobada participaran com a lectores i lectors Yolanda García, Berta Ramos, Lurdes Malgrat, Esteve Mesalles i Sergi Xirinacs. L’acompanyament musical anirà a càrrec d’Alexis Lanza.

La vetllada està dividida en cinc blocs: fars, llegendes, literatura, treball a la mar i esbarjo. S’hi llegiran fragments de textos de Maria Mercè Roca, Maria Estruch, Josep Santesmases, Josep Anton Baixeras, Antoni Veciana i Jordi Tiñena. L’activitat és gratuïta i oberta a tothom. L’accés al Far de la Banya es podrà fer en vehicle privat de manera excepcional.

una iniciativa per difondre el patrimoni marítim i la lectura

La història d’aquestes trobades nocturnes arrenca el 2009 quan se signa un conveni de col·laboració entre el Port de Tarragona i el departament de Cultura de la Generalitat per difondre el patrimoni marítim i fomentar la lectura. La Biblioteca Pública i el Museu del Port formalitzen a través del conveni la voluntat de treballar plegats i, entre les idees, sorgeix l’organització conjunta d’una setmana, ‘Llums de mar’ amb un activitat literària al Far de la Banya.

Així, la primera nit literària se celebra divendres 12 de juny de 2009 amb el títol genèric ‘Relats i històries dels fars’. Aquella nit les lectures van anar a càrrec d’Antoni Jordà, Jordi Tiñena, Matias Leandro, Pilar Sada, Rafel López-Monné i Yolanda García, i la música la va posar Adrià Grandia.

la trobada tindrà lloc divendres 21 de juliol a les 10 de la nit

La bona resposta del públic i la valoració positiva de l’espai i el seu entorn van portar l’organització a avalar la continuïtat de la Nit Literària. I així arribem ara a la desena edició d’aquesta cita amb les lletres i el mar.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here