27.6 C
Província de Tarragona
Dimecres, juliol 17, 2024

Tarragona estrena l’aliança de Marina Rossell i la Franz Schubert Filharmonia

Marina Rossell en un concert recent.

Marina Rossell torna a Tarragona per fer-hi un nou concert en el marc del Festival d’Estiu. I aquesta vegada no ho farà sola. Al seu costat l’acompanyarà la Franz Schubert Filharmonia, en el que serà el primer concert que realitzen plegats i també el primer que la cantautora farà sola acompanyada d’una orquestra simfònica i amb el seu propi repertori. La cita tindrà lloc aquest dissabte 22 de juliol a les 22h.

la cantant i l’orquestra actuen juntes aquest dissabte al camp de mart

La intèrpret es mostra molt contenta de poder actuar a Tarragona, ja que assegura que es tracta d’una ciutat amb la qual hi guarda una bona relació. «Aquí és on em vaig fer el meu primer DNI i quan era jove moltes coses passaven a Tarragona», recorda Rossell. La cantautora també recorda visitar sovint la ciutat per tractar amb Maria Aurèlia Capmany, amb qui tenia una bona amistat, a la casa on vivia l’escriptora davant de la catedral. «Es podria dir que Tarragona és una ciutat que no m’és indiferent», resumeix en una entrevista amb el FET.

Marina Rossell: «Es pot dir que Tarragona és una ciutat que no m’és indiferent»

La idea d’unir esforços ja feia temps que es plantejava per les dues parts. Tomàs Grau, director d’orquestra de la Franz Schubert Filharmonia, explica que arribar a un punt de trobada entre la banda i Marina Rossell no va ser gens difícil. «Ella ens havia vingut a veure actuar diverses vegades i ens va expressar les ganes de fer quelcom amb nosaltres», comenta. Després de parlar-ho, planejar-ho tot i buscar diverses dates per poder fer el concert, es va aconseguir finalment concretar l’actuació al Camp de Mart, un espai que el director considera molt idoni.

Tomàs Grau i Marina Rossell.

La cantautora assegura que tenia moltes ganes de col·laborar amb la Franz Schubert Filharmonia, la qual defineix com una «orquestra apassionada». Per a ella, aquesta experiència és una novetat. Tot i que admet que alguna vegada ja ha cantat acompanyada d’orquestra, la cantant destaca que aquest concert és especial perquè serà el primer cop que estarà ella sola cantant acompanyada per una orquestra simfònica i capbussant-se en cançons del seu propi repertori.

és el primer concert de la cantautora amb una orquestra simfònica

«Cantar acompanyada d’una orquestra és una cosa que ja he fet, però alhora sento que fer-ho acompanyada de la Franz Schubert Filharmonia és una cosa nova», detalla. Aquestes ganes són també recíproques per part de Tomàs Grau. «Marina Rossell és una figura important pel nostre país i algú a qui jo personalment admiro. No hi ha res millor que poder fer un concert amb algú a qui admires», confessa.

Les cançons que el públic podrà sentir durant l’actuació seran molt variades. Rossell assegura que ha buscat incloure peces que poguessin ser adients per a l’orquestració, però que alhora poguessin reflectir una gran varietat en diferents aspectes. Així doncs, hi haurà cançons del seu repertori més recents i d’altres més antigues, i cançons de temàtica més combativa i d’altres de caràcter més melancòlic. «Vull que hi hagi una gran paleta de colors i poder parlar de diferents temes», explica la cantant mentre Tomàs Grau comenta que s’han fet arranjaments especials a les peces per aconseguir «un material pensat per acompanyar a la Marina i que alhora representi la riquesa d’una orquestra simfònica».

tomàs grau: «No hi ha res millor que poder actuar amb algú a qui admires»

Tomàs Grau està convençut que aquesta actuació serà «molt emotiva». «A més, juguem a casa i això sempre és un punt a favor», assevera. Rossell, per la seva banda, assegura que ella ha tractat de posar sobre la taula «tots els ingredients per a que aquest sigui un concert extraordinari».

Més enllà d’aquesta actuació, totes dues parts es mostren molt disposades a continuar col·laborant en un futur. Tomàs Grau expressa que li agradaria dur a terme una gira per diferents teatres de Catalunya de cara a la temporada que ve si fos possible. Tanmateix, no hi ha res confirmat, ja que s’han de tenir en compte diversos factors. Com afirma Marina Rossell, «al final ho deixem tot a l’atzar». El que queda clar, però, és que Tarragona serà la primera ciutat que veurà aquesta nova col·laboració, que ben segur serà molt especial tant per a les parts implicades com pel públic que assisteixi al Camp de Mart aquest dissabte 22 de juliol.

 

Gerard Gros
Gerard Gros
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here