23.4 C
Província de Tarragona
Dilluns, maig 27, 2024

[VÍDEO] El documental ‘Llars de llum’

El far de la punta del Fangar, al delta de l’Ebre. Foto: David Oliete.

 

“El trànsit de la mà humana cap a la tecnologització dels fars va ser un camí llis i desfogat? Va haver-hi alternatives? Quin és el paper dels faroners actualment?”. Aquestes són algunes de les preguntes a què respon el documental ‘Llars de llum’, una peça audiovisual que recorre el passat, el present i el futur dels fars que pertanyen a l’Autoritat Portuària de Tarragona. Un producte dirigit i produït per Clara Marquiegui, Joel Medina, Sandra Pérez i Raúl Rodríguez, i que ha posat el punt final als nostres estudis de Periodisme a la Universitat Rovira i Virgili.

L’AUDIOVISUAL ÉS UN VIATGE PER LA VIDA PASSADA, PRESENT I FUTURA DELS FARS DEL LITORAL DE TARRAGONA

El documental es va estrenar ara fa un any, el juliol de 2022 al Teatret del Serrallo, tot i que també ha fet parada a Reus, La Ràpita i Torredembarra. A més, ha estat un viatge que, des de les jornades de gravació fins a la seva publicació, ha quedat plasmat a les xarxes socials del projecte (@llarsdellum a Twitter i Instagram). També compta amb un web documental que recull totes les entrevistes íntegres. Ara, el seu camí més enllà de les aules continua, i es converteix en un producte completament a l’abast de totes aquelles persones que s’interessin pel món dels fars, els entorns marítims i altres aspectes d’una professió sovint oblidada, davant el procés de tecnologització experimentat durant els darrers anys.

L’EQUIP DE ‘LLARS DE LLUM’:

CLARA MARQUIEGUI, JOEL MEDINA, SANDRA PÉREZ I RAÚL RODRÍGUEZ

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here