19.3 C
Província de Tarragona
Dimarts, maig 28, 2024

Quinze edicions de la iMAGInada

Foto: Albert Rué.

Reivindicar tota la feina feta en aquesta dècada i mitja. Aquest és el clam de la Cristina Rodríguez, una de les integrants de l’assemblea del col·lectiu de la iMAGInada. Enguany, el festival d’oci alternatiu de les festes de Sant Magí arriba a la quinzena edició, que tindrà lloc de l’11 al 15 d’agost al Camp de Mart i aprofitaran aquest aniversari per “adonar-nos del camí que s’ha fet” i per refermar el bon estat de salut d’un projecte que s’ha convertit en referent d’altres esdeveniments.

el festival se celebra enguany de l’11 al 15 d’agost al camp de mart

Rodríguez és una de les voluntàries de l’espai. Des de fa vuit anys participa activament en l’organització i posa en valor la consolidació del projecte. “Som un col·lectiu reconegut, molta gent ja ens coneix i ja sap què és la iMAGInada”, explica. I és que la iMAGInada ha acabat sent una de les activitats imperdibles de la festa major petita de Tarragona.

Foto: Albert Rué.

La singularitat del festival el fa encara més especial. No només s’endinsa en activitats festives i de gaudi, sinó que també vol ser un espai de reflexió, de coneixement i de crítica. “La cultura ha de servir per qüestionar. És un festival que connecta amb la reivindicació d’una alternativa de model econòmic a través del voluntariat i el fet de compartir fomentant una cultura accessible”, detalla Rodríguez.

PARLEM AMB CRISTINA RODRÍGUEZ, RAMON FORNS I MARINA ALTÉS, VOLUNTÀRIES DE LA IMAGINADA

La Marina Altés és una altra de les voluntàries. Fa uns deu anys que col·labora en tasques de barra i de sopar durant els dies de la celebració. Confirma aquest tarannà comunitari del festival destacant que el voluntariat de l’espai és molt divers: “Hi ha gent de totes les edats i gent amb capacitats diverses”. Alhora, remarca que “és molt inclusiu on ningú se li diu que no. Tothom pot col·laborar i és la pròpia persona que decideix”.

A la iMAGInada, l’organització de voluntaris va en funció de les disponibilitats i de les tasques que volen assumir, i això dona peu a que hi hagi flexibilitat. “El festival se sosté gràcies al voluntariat com a base de tot i al final el que funciona és la gent voluntària que té ganes de fer coses i que vol que les coses passin”, afegeix Altés.

Foto: Albert Rué.

Ni tan sols la pandèmia va aturar el festival. “No ens va fer por i vam tenir confiança en nosaltres mateixes perquè tenim controlada la feina que fem”, diu Rodríguez. Malgrat el canvi de format que van haver de fer a causa de les restriccions sanitàries, la voluntària destaca que “no hem deixat de programar gràcies a un equip consolidat en assemblea”. Per això, els voluntaris i les voluntàries són un dels pilars fonamentals del festival. De fet, l’edició d’enguany, sota el lema “La iMAGInada més bèstia” vol retre homenatge als centenars de persones que hi han col·laborat en aquests anys.

han programat 60 ACTES PER A TOTS ELS PÚBLICS: XERRADES, TALLERS, CONCERTS O DEGUSTACIONS

Actualment, una vintena de persones treballen durant tot l’any per preparar l’esdeveniment, però els dies de festival s’hi suma més gent. Tanmateix, des de l’organització, fan una crida per buscar voluntaris i voluntàries que s’animin a quedar-se durant tot l’any per preparar el festival. Aquest 2023 rondaran per la vuitantena de voluntaris i voluntàries que vetllaran pel bon funcionament de la celebració. Hi ha hagut anys en què el total de l’equip humà va arribar gairebé al centenar. A més, aquesta edició comptarà amb la col·laboració de diferents voluntaris provinents del Servei Civil Internacional a través del camp de treball.

Foto: Albert Rué.

Per a Ramon Forns és el tercer any que hi participa com a voluntari. Enguany s’ha centrat en les tasques de comunicació i fotografia. “M’he apropat en donar un cop de mà perquè el festival segueixi viu”, expressa. Per a ell, és un festival important i posa en valor la varietat d’activitats intergeneracionals, ja sigui per als més petits, per a les famílies o per a tots els públics. El voluntari, que també ha estat col·laborant en tasques de muntatge i de barra, descriu que “la iMAGInada és un espai ben gestionat al marge de la programació que organitza l’administració i amb un ambient agradable”.

FAn UNA CRIDA PER disposar de VOLUNTARIS AL LLARG DE tot L’ANY

Amb aquests quinze anys d’experiència, la iMAGInada vol continuar fent camí. Aquest 2023 recupera el format de cinc dies i comptarà amb prop d’una seixantena d’actes diversos. Entre ells, un espectacle inaugural de producció pròpia que tindrà lloc aquest divendres de la mà de persones i col·lectius vinculades al festival com la companyia La Im.perfecta, la companyia La Bigotuda, ÀKRIDA i Xavier Vallverdú. No hi ha dubte que, per la seva particularitat, és un esdeveniment necessari per a la ciutat i per a la societat. Llarga vida al festival de la iMAGInada!

Tota la informació i programació del festival a la pàgina web.

Gio Gonzales
Gio Gonzales
Estudiant de Periodisme URV
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here