24.3 C
Província de Tarragona
Dijous, juny 20, 2024

El FITT se’n va de romeria en la seva estrena

Rodrigo Cuevas posa veu i dona vida a ‘La romería’. Foto: cedida

Tarragona celebrarà una gran festa el pròxim 30 d’agost, al Teatre Auditori del Camp de Mart. Ho farà amb ‘La romería’, de Rodrigo Cuevas. Un espectacle musical que donarà el tret de sortida a la 10a edició del Festival Internacional de Teatre de Tarragona, el FITT 2023.

‘LA ROMERÍA’ de rodrigo cuevas SERÀ l’espectacle INAUGURAL del festival

Cuevas es defineix artísticament com un “agitador cultural”. Ho explica en una entrevista amb el FET a Tarragona, on també exposa que els seus productes acostumen a tenir una base en comú: el folklore. Més concretament, el seu folklore natal, l’asturià. I és que “és en aquest lloc on resideix la bellesa cultural de cada poble”, creu.

SOBRE L’ESCENARI, l’agitador cultural I QUATRE MÚSICS CELEBRARAN UNA GRAN FESTA

‘La romería’ és el seu darrer espectacle. Una proposta on tot gira al voltant de la idea de celebrar. D’adonar-nos de tot allò que tenim la sort de tenir i, en moltes ocasions, donem per fet. “Això vol dir que és un concert per celebrar el paisatge, la família, els amics i els drets que gaudim, entre molts altres privilegis d’aquesta vida”, matisa Cuevas.

Amb tot, és una festa que es nodreix de les cançons del seu disc ‘Manual de Romería’, que serà editat el pròxim setembre per Sony Music. Un àlbum que vol transmetre alegria, però que també es fixa en allò irònic, en allò crític i en allò que ens provoca plaer i ens fa sentir lliures. Un repertori molt ballable que no deixarà el públic indiferent.

CUEVAS: “ENTRE CANÇÓ I CANÇÓ, M’AGRADA EXPLICAR LA MEVA VIDA”

Sobre l’escenari, hi trobarem quatre músics i un explosiu i sensual Rodrigo Cuevas, que intercalarà la música amb un bon grapat d’anècdotes. “Entre cançó i cançó m’agrada explicar la meva vida, els pensaments que em venen al cap quan les componc, les escolto o les canto”.

Un altre punt a destacar és que la interacció amb el públic, al llarg del show, serà constant. Cuevas diu que, en els seus espectacles, “la quarta paret no existeix”. D’aquesta manera, llançarà preguntes als assistents, els interpel·larà i, fins i tot, baixarà a la grada a ballar amb tots els qui s’acostin a aquest concert inaugural del FITT 2023.

Les cançons del disc ‘Manual de Romería’ formen el repertori del concert. Foto: cedida.

Fins ara, ‘La romería’ ha encadenat un seguit de sold outs que la col·loquen en un bon lloc, a ulls del públic. Com a artista, Rodrigo Cuevas ja va formar part de la programació del FITT, en plena pandèmia. Una actuació que recorda divertida, malgrat les restriccions del protocol COVID-19.

“Desitjo que enguany puguem celebrar la romeria que ens mereixem”, tanca l’entrevista. I exigeix que el públic vingui mudat, amb carmanyoles, mocadors al cap i tot l’attrezzo necessari per a la gran festa. Com diu el mateix Cuevas, ens veiem a ‘La romería’. Esteu totes convidades!

 

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here