22 C
Província de Tarragona
Dimecres, maig 29, 2024

Les noves espiritualitats, protagonistes al FITT

‘Noves espiritualitats per a persones atees’ es presenta en una disposició escènica en cercle. Foto: Roger Font

Us heu plantejat mai com seria una reunió d’ateus? Un espai comú per a persones que busquen respostes a l’existència humana, i a la mort, però cadascuna des de la seva espiritualitat. Sense combregar amb cap religió majoritària. Aquesta és la base de ‘Noves espiritualitats per a persones atees’. Una proposta teatral del FITT, que es podrà gaudir del 31 d’agost al 2 de setembre, a l’Antic Ajuntament.

‘NOVES ESPIRITUALITATS PER A PERSONES ATEES’ fa LA PREESTRENA A TARRAGONA

“Som tres mestres de cerimònies que, a través de la música, el cos i la paraula, conduïm una sessió del col·lectiu ateu”. Ens ho explica la tarragonina i membre de la companyia Atzucac, Dolça Alcanyís. Ella mateixa aclareix que aquesta barreja de disciplines vol representar la diversitat d’opinions i mirades que existeixen al món, vers allò transcendental a la vida.

LA DISPOSICIÓ ESCÈNICA EN CERCLE AFAVOREIX LA INTERACCIÓ AMB EL PÚBLIC

La disposició escènica es planteja en cercle i fuig del format frontal habitual. Això permet una transparència absoluta entre públic i artistes. “Tots ens veiem les cares”, diu Alcanyís. Un requisit indispensable per aconseguir que els assistents se sentin presents i participin en l’espectacle, de forma directa. A més, els actors afegeixen un toc d’humor que “permet una interacció més despreocupada i rica, amb el públic”.

L’espectacle dona molta importància a la participació del públic. Foto: Roger Font.

Aram Pou, Victòria Bilbao i Dolça Alcanyís són els actors i protagonistes de l’obra, però també en són creadors, dramaturgs i directors. Tot plegat amb la mirada còmplice de David Climent. La de Tarragona, al FITT, serà una parada prèvia a l’estrena, que tindrà lloc el segon cap de setmana de setembre a Fira Tàrrega.

L’ANTIC AJUNTAMENT ACOLLIRÀ EL MUNTATGE EL 31 D’AGOST I L’1 I 2 DE SETEMBRE

“Fins ara, hem pogut gaudir del suport de molts espais i sales de teatre que ens han deixat fer tastos de l’obra”, admet Alcanyís. Això els ha permès que el públic hagi format part de la creació. Ja no només per anar retocant l’obra segons les seves reaccions, sinó també perquè els han conduït a idees que, segons l’actriu, els tres creadors sols mai haurien enginyat.

entre els actors hi ha la tarragonina dolça alcanyís

Com a tarragonina, Alcanyís se sent il·lusionada de tornar a actuar a casa, aquest cop com a professional, i de fer-ho en el marc del FITT. “Crec que és un festival que desmenteix la creença que la gent no va al teatre, i que ho fa confiant en propostes contemporànies i trencadores”. És per això que l’actriu convida els lectors del FET a regalar-se setanta minuts de joc i a posar-se en mans dels tres mestres de cerimònies. Que comenci la funció!

 

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here