17.6 C
Província de Tarragona
Divendres, maig 24, 2024

S’acaba l’estada de la Trono al Metropol?

La sala Trono quan utilitzava la caixa escènica del Metropol. Foto: cedida.

El proper mes de març s’acaba la vigència del conveni actual entre l’Ajuntament de Tarragona i Sala Trono per utilitzar el Teatre Metropol, i encara no està clara la seva renovació. El director de la sala, Joan Negrié, confia que almenys els deixin programar fins a final de temporada, al maig, perquè el moment econòmic de la Trono -diu- és “crític”.

el conveni de la sala amb l’ajuntament arriba fins al març

En una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona, Negrié reconeix que el Metropol és massa gran amb un aforament de 500 localitats per al tipus de companyies que contracta la Trono amb espectacles de petit format. “És inviable”, afirma de manera taxativa. “Costa mantenir el públic fidel que busca proximitat amb els actors i ens hem de reinventar per oferir nous incentius i atraure nous públics”, apunta.

joan negrié demana almenys acabar la temporada al metropol

L’Ajuntament i la Trono van arribar a un acord a inicis del 2018 per fer ús de la caixa escènica del Metropol, després del tancament de la sala de la Part Alta, amb una capacitat màxima de 135 espectadors. El conveni, amb una durada de tres anys, es va renovar el 2021, però fa més d’un any la Trono va deixar d’utilitzar la caixa escènica per raons de seguretat i fa ús de la platea i l’escenari del teatre per a les funcions.

el director alerta del moment econòmic “crític” de la trono

A l’espera de saber si es renova o no el conveni amb el consistori, la Trono aguanta econòmicament gràcies a les gires de les seves produccions pròpies. ‘Els gossos’ s’ha  representat fins aquest diumenge al Teatre Borràs, i de manera imminent ‘You say tomato’ farà gira per Espanya. “Són uns ingressos extres que ens salven de caure en la fallida”, alerta Negrié.

les produccions pròpies els salven de la “fallida”

El també director del FITT fa un balanç molt positiu de la desena edició del festival, que ha doblat pressupost i ha arribat als 390.000 euros. El públic també s’ha duplicat i s’han obert nous espais com l’antiga presó. L’objectiu de cara a la propera edició és “mantenir el nivell” i “sorprendre” el públic amb possibles nous escenaris per a les arts escèniques de Tarragona. Tot plegat, però, sota una fragilitat econòmica alarmant.

Aquí podeu escoltar i veure íntegra l’entrevista a Joan Negrié a Ràdio Ciutat:

#BonDiaTGN | Entrevista Joan Negrié, director Sala Trono

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here