28 C
Província de Tarragona
Dimecres, juliol 24, 2024

Quan sents pena per la imatge que ofereix Tarragona

Foto final amb els guanyadors dels premis del festival Psicurt 2023. Foto: cedida.

Fa anys que no funciona l’aire condicionat de la sala d’actes de l’Antiga Audiència de Tarragona. Sigui per desídia política, per raons tècniques de pes o per qualsevol altra raó, el cas és que aquest equipament cultural amb capacitat per a 200 persones no pot oferir a la ciutadania unes mínimes prestacions de qualitat.ç

la sala de l’antiga audiència, sense aire condicionat des de fa anys

En aquest context, la setmana passada l’Antiga Audiència acollia algunes de les projeccions dels 27 curtmetratges a concurs i la gala final de lliurament dels premis del festival Psicurt. Els organitzadors, a mig camí de la ironia i la crítica més incisiva, regalaven als assistents un vano commemoratiu d’aquesta vuitena edició, celebrada una vegada més entre Reus i Tarragona.

el públic del festival psicurt pateix una calor sofocant

Enguany s’hi han presentat més de 300 obres que aborden la salut mental des de diferents perspectives i formats. La majoria de les peces eren de fora de Catalunya, un fet que posa en valor el prestigi del festival a nivell estatal. I una dada contundent: tots els guanyadors i guanyadores dels premis 2023 han vingut de diferents llocs de l’Estat espanyol.

El públic en general, i les autoritats, van haver d’utilitzar el vano constantment durant les projeccions a l’Antiga Audiència. Foto: cedida.

Explico tot això del Psicurt per argumentar la pena i vergonya que vaig sentir aquest diumenge en la conducció de l’acte de cloenda del festival. Vergonya per la calor sofocant patida i per la imatge que oferia Tarragona a la resta de Catalunya i d’Espanya, amb un públic que gràcies als vanos van poder suportar el lliurament de premis i el visionat de les obres guanyadores.

els guanyadors del festival venien de fora de catalunya

Tot això, davant de dos regidors del govern de Reus (del govern de Tarragona, només hi era la consellera de Serveis Socials), dels cineastes premiats, de professionals de la salut, d’educadors i alumnes d’instituts i del públic en general. Sense aire condicionat i amb un terra de la sala amb taques d’humitats… Quina imatge més lletja de Tarragona, i encara més si es compara amb les prestacions dels equipaments de Reus com el Teatre Bartina i Cal Massó.

a reus, el festival se celebra al bartrina i a cal massó

El Psicurt, que va néixer el 2016 a l’Antiga Audiència, no es mereix seguir ocupant l’espai de la plaça del Pallol. I l’Ajuntament de Tarragona, si no pensa posar-hi aire condicionat, millor que tanqui per sempre aquesta sala d’actes emblemàtica.

Cineastes que van presentar les seves creacions al festival Psicurt. Foto: cedida.
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here