16.4 C
Província de Tarragona
Dimecres, abril 24, 2024

Amb ulls ganxets: Quin marró, el 2017!

Els alcaldes de Tarragona i Reus en un trobada d'aquest 2016. Foto: JUDIT FERNÁNDEZ - El Punt Avui
Els alcaldes de Tarragona i Reus en una trobada de fa uns mesos. Foto: JUDIT FERNÁNDEZ – El Punt Avui

Benvolgut director,

Com que cada cop tenim més a prop el 2017, em permetràs que faci allò tan tòpic de comentar allò que ha estat més destacat a les nostres dues estimades (i deprimides) ciutats. És tòpic, sí, però ho trobo necessari perquè la memòria és curta i enguany n’hem vistes de tots colors. A l’horitzó, a més, hi ha molts núvols, estimat amic meu. Vosaltres, que havíeu de viure la cita olímpica, tanqueu un 2016 decebedor. Sense idees, sense alegria, sense futur. Per part nostra, però, no et pensis pas que a Reus les coses ens hagin d’anar millor.

 

Sí, hem pujat a Segona A i ens hem endut un derbi després de no sé quants anys de derrotes doloroses, però més enllà de la piloteta, poca cosa més ens ha fet somriure. Tenim un govern que és un desgovern, una capitalitat de la cultura catalana de la qual no se’n sap res (la de Tarragona va ser un gran èxit, eh?) i un hospital deficitari i que perd pistonada a dia que passa en detriment de Joan XXIII, per més que en Pep Fèlix digui que és al revés per culpa de la Generalitat.

 

Ai, la cultura. A Reus sempre havíem tret pit dels nostres teatres, de les nostres entitats, dels nostres festivals. Actualment, però, que tot ho barregen amb el comerç per obra i gràcia de la regidora Caelles, àlies la terremotu, tot són fires gastronòmiques, rutes de tapes i mostres de vermut. Els espectacles són ben buits, benvolgut, però els estómacs són ben plens. L’oposició en bloc (en especial la CUP, clar) és crítica amb la “improvisació contínua” del govern de l’alcalde Pellicer, però el més lamentable de tot plegat és que no hi ha alternativa. El portaveu socialista, posem per cas, va estimar-se més plegar veient el panorama que tenia per davant.

 

I a Tarragona, què? Ja heu començat el compte enrere per als Jocs del 2018? Vols dir, company, que al maig no sortirà l’ínclit Ballesteros a proposar que els fem cap al 2020? O al 2030, per poder allargar la comèdia una dècada sencera? Perquè d’autocrítica res de res, oi? La culpa és de Madrit i apa, qui dia passa any empeny. Per cert, he llegit als diaris que el vostre ingenu alcalde ha dit que en Rajoy li ha garantit els dinerons promesos temps enrere per poder fer la festeta olímpica. S’ha de ser crèdul, perfavort.

 

Per tot plegat, i tal i com deus haver percebut pel to derrotista de la meva epístola, pronostico un 2017 de merda. Encara rai que farem el referèndum i el guanyarem i per fi serem lliures i tothom viurà millor i lligarem els gossos amb llonganisses a la nova república catalana. Friso per veure, no obstant això, quina una s’empesquen per seguir fent bullir l’olla si no es pot votar. En fi, amic meu. Bon Nadal. O no. O jo què sé.

Ben amargament,

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here