23.7 C
Província de Tarragona
Diumenge, juny 16, 2024

La marina Port Tarraco aixeca el vol

El “Topaz” és un dels iots més grans del món

Tarragona disposa d’una nova atracció: s’anomena “Topaz” i és un dels vaixells de luxe més grans del món. Us recomanem que l’aneu a contemplar al Moll de Costa perquè mai la ciutat havia vist atracar a les aigües del seu port una embarcació d’aquestes característiques.

El “Topaz” supera fins i tot el gran iot del Qatar que ja ha estat en diverses ocasions a la Marina Port Tarraco. Aquell que permet l’arribada i enlairament d’helicòpters a la seva coberta. Ara, la presència del Topaz, espectacular al costat dels tinglados, acompanyada d’una dotzena d’altres grans iots, donen una imatge magnífica a les instal·lacions.

La marina sembla que comença a aixecar el vol, després d’una llarga temporada amb una baixíssima ocupació d’amarratges i locals comercials. Port Tarraco es va impulsar sota la presidència de Lluís Badia a l’Autoritat Portuària, i es va inaugurar la tardor de 2006, quan el Port el presidia Josep Antón Burgasé.

Però aleshores va arribar la crisi i la marina no va poder consolidar l’arribada de grans vaixells, ni una oferta variada de botigues, bars i restaurants, ni la instal·lació d’empreses als seus edificis. Tot plegat, fins que l’estiu de 2011, la companyia Qatari Diar va comprar Port Tarraco i l’operador Marina Barcelona 92 és l’encarregat de la seva gestió.

Els nous gestors volen oferir els 64 amarratges de Port Tarraco als grans iots del món, els que tenen de 30 a 160 metres d’eslora. Diuen que hi ha poca d’oferta d’aquest tipus al Mediterrani i es mostren convençuts que Tarragona és una magnífica destinació durant tot l’any.

L’equip dirigit per Marc Colls, director general de MB’92, te en marxa una remodelació, absolutament necessària, dels accesos a la zona comercial i d’oficines, que continua amb una ocupació irrisòria. En pocs dies canviarà l’accés al pàrquing i s’ampliarà la zona de passeig per als vianants. L’actual president del Port, Josep Andreu, esperona aquests canvis perquè sap que la consolidació de la marina és una magnífica notícia per al Port i la ciutat.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here