14.3 C
Província de Tarragona
Divendres, abril 19, 2024

Un exmilitar, diputat per Tarragona?

Matías Alonso, cap de llista de Ciutadans per Tarragona

Un exmilitar que viu a Barcelona i amb segona residència al Baix Penedès pot ser la gran sorpresa de les eleccions del 25 de novembre a Tarragona. Es diu Matías Alonso Ruiz, ocupa la secretaria general de Ciutadans – Partit de la Ciutadania i n’és el cap de llista per la demarcació.

Alonso va fer la carrera de militar al Cos General de les Armes com a oficial d’Artilleria i ara treballa com a consultor per a empreses en temes de formació i noves tecnologies. El candidat de Ciutadans per Tarragona ocupa el segon càrrec orgànic en importància del partit, després del president, Albert Rivera, sense dubte la cara més coneguda per la seva trajectòria com a diputat.

L’elecció d’Alonso revela la impotància que dóna Ciutadans a les eleccions catalanes a Tarragona. Les últimes enquestes, entre les quals hi ha la de RAC1 d’aquest dilluns,  coincideixen en preveure un gran salt d’aquest partit que podria doblar la seva representació al Parlament, de 3 a 6 diputats. Un d’aquests escons l’aconseguiria per Tarragona.

Les dades de fa dos anys indiquen que Ciutadans pot obtenir ara aquest escó. És cert que el 2010 es van quedar lluny de l’objectiu, ja que van aconseguir el 2,7% dels vots, però també és veritat que van ser la quarta força més votada en municipis com Salou o Vila-seca, per damunt de partits com Esquerra i Iniciativa. I a Tarragona ciutat van rebre 2.400 vots, el que representa el 4,5%.

Molts van considerar que l’aparició de Ciutadans al Parlament el 2006 era un fet anecdòtic i passatger. Però el partit s’ha consolidat i l’onada sobiranista dels darrers anys fa preveure una mobilització del pol oposat a la independència de Catalunya.

Ciutadans pot rebre, per tant, vots provinents del PP i del PSC, però també de persones que s’abstenien habitualment en unes eleccions catalanes, perquè les consideraven poc importants. Ara bé, quan els comicis del 25-N es presenten com un fet trascendental, com una mena de referèndum sobre la independència o no de Catalunya, aquests sectors es mobilitzen.

I el resultat de tot això és que el mapa polític de Tarragona pot viure un trasbals com no s’ha vist en molt de temps: un sisè partit de la demarcació amb escó al Parlament!  Un escó que ocuparia un exmilitar.

 

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here