13.4 C
Província de Tarragona
Dilluns, març 4, 2024

Cuní, la campanya i els debats

Josep Cuní moderarà un debat amb CiU, PSC i PP

La campanya electoral del 25-N ja te un primer triomfador: la televisió privada, el canal 8TV, i el periodista que millor la representa, Josep Cuní. La bona cobertura de l’arrencada oficial de la campanya realitzada per l’emissora del grup Godó deixa en evidència la televisió pública del país, TV3, que a la mateixa hora emetia productes enllaunats per la vaga parcial dels seus treballadors.

A més, a TV3, a Catalunya Ràdio i als altres mitjans públics comença avui una etapa de situació excepcional als seus informatius que, una vegada més, estaran cronometrats en el seguiment de la campanya. La suma dels dos fets (protestes laborals i blocs electorals) deixa en safata als canals privats (8TV i RAC1) la possibilitat de ser la referència informativa audiovisual d’aquesta campanya tan decisiva.

Cuní moderarà un debat a tres (Artur Mas, Pere Navarro i Alícia Sánchez Camacho) que posarà damunt la taula els tres grans projectes que es presenten al 25-N: estat propi, estat federal o estat autonòmic. El canal privat, a més, organitzarà altres debats cara a cara com el d’aquest divendres entre Albert Rivera i Alfons López Tena (unionisme-independentisme).

Mentrestant, la televisió pública, encorsetada per la legislació electoral, només podrà organitzar un debat a set!!! Amb els set caps de llista de formacions que tenen representació al Parlament. Un debat difícil de conduir i del qual serà complicat treure’n conclusions clares.

A l’àmbit de Tarragona, tindrem almenys 4 debats electorals amb els caps de llista dels 5 partits representats a la cambra: el primer avui mateix organitzat per la SER a l’escenari del CaixaFòrum. La qüestió nacional dominarà exclusivament tots els debats? Hi haurà espai pels temes econòmics i socials? I pels aspectes que interessen el territori? Avui començarem a sortir de dubtes.

Oficialment la campanya ha començat aquesta mitjanit a Tarragona  amb l’enganxada de cartells a la Rambla Nova. Un acte del segle XX, antic, innecessari i caspós en l’època d’Internet, Twitter i Facebook. Una obertura simbòlica de la campanya (ja fa setmanes que els partits estan mobilitzats) que, això sí, ens deixa un primer guanyador: Cuní.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here