13.5 C
Província de Tarragona
Dimarts, abril 16, 2024

Primera batalla suau de la campanya a Tarragona

El primer debat electoral s’ha celebrat al CaixaFòrum Tarragona

La primera batalla electoral a cinc a Tarragona ens deixa diversos moments de curiosa confrontació dialèctica entre els candidats de CiU i Partit Popular: un cara a cara Rafael Luna-Albert Batet sobre infraestructures, supressió d’administracions i polítiques contra la crisi, que els han retret els altres caps de llista, Xavier Sabaté, Josep Andreu i Hortènsia Grau, perquè arriben després d’un any i mig de legislatura amb molts acords entre populars i nacionalistes.

El primer debat de la campanya, aquest divendres, ha tingut com a escenari el CaixaForum Tarragona, organitzat per la Cadena SER. Moderat per Marc Càmara, el debat presentava quatre àrees: solucions a la crisi; polítiques socials; infraestructures; i el futur nacional.

Tots els candidats han seguit el fil argumental dels seus partits: Batet s’ha queixat reiteradament del problema fiscal de Catalunya. Sabaté ha proposat un pacte per a l’ocupació, i Grau un altre per les infrastructures amb criteris d’austeritat. Luna ha defensat la desaparició dels consells comarcals, i Andreu ha criticat que el govern central vulgui reforçar la Diputació.

El format del debat, amb dos minuts inicials d’exposició de cada candidat en cada bloc, ha generat poques interrupcions i no ha provocat moments de tensió. Però sí hi ha hagut diverses interpel·lacions, la majoria protagonitzades per Luna, un gat vell de la política, que ha “disparat” contra tots els seus adversaris.

S’ha parlat de política fiscal, concert econòmic, polítiques d’ocupació, retallades, infraestructures que s’eternitzen…Al final, poques conclusions (per no dir-ne cap), això sí, en un ambient serè i cordial, amb els candidats situats de dreta (Batet) a esquerra (Grau) per ordre de representació i només dues corbates: la del moderador (dret, amb faristol) i la del candidat popular. Els altres caps de llista masculins, amb mànigues de camisa, i la representant d’IC, amb un vestit blau llampant.

Gairebé dues hores de debat, molt centrat en temes econòmics i socials, i que no ha deixat marge, per falta de temps, a la confrontació en l’àmbit nacional, un fet que segur haurà agraït el cap de llista del PSC. Un últim bloc que hauria donat encara més força al cara a cara CiU-PP i més projecció a ERC. El segon “round” de la batalla electoral tarragonina tindrà lloc dilluns davant les càmeres de TV3.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here