24.1 C
Província de Tarragona
Dijous, maig 30, 2024

Les respostes de BASF a la societat civil

En quin moment es troba la redacció del projecte del tercer fil Tarragona – Castellbisbal? Quan començarà la construcció de l’estació intermodal als terrenys de BASF? Com es pot acabar amb les inundacionsque pateixen l’autovia de Salou i la N-340 quan plou amb intensitat?

El Consell Cívic Consultor de BASF funciona des de 1995

Aquestes preguntes i moltes d’altres, que els periodistes i els mitjans de comunicació ens plantegem amb assiduïtat, tenen resposta en el marc del Consell Cívic Consultor de BASF. Un òrgan creat fa 17 anys, pioner en el seu àmbit, i que està format per una vintena de persones que representen diversos àmbits de la societat civil de Tarragona i La Canonja.

El consell el presideix Lluís Maestre i sempre compta amb la presència del director del centre de producció de BASF al polígon tarragoní, Joan Maria Garcia Girona, i l’alcalde de La Canonja, Roc Muñoz. Aquesta trobada se celebra cada trimestre i, en contra del que pugui semblar, no és simplement decorativa.

En un exercici de transparència informativa que paga la pena destacar, el passat divendres Garcia Girona va explicar als membres del consell que les vendes del grup BASF en el tercer trismestre de 2012 han augmentat un 8% respecte el mateix període de l’any passat i que les previsions apunten a tancar l’exercici amb xifres rècord. Això sí, el 2013 no es presenta tan positiu…

L’òrgan consultor també va escoltar les explicacions sobre les actuacions que cal fer a les rieres per evitar noves inundacions al centre de producció i a les carreteres que envolten el polígon petroquímic.

I el tercer fil, es construirà l’any vinent, com promet la ministra? Garcia Girona confia que sí (la Ford a València és una gran aliada). Els tècnics de BASF segueixen amb lupa la redacció del projecte executiu de Foment i es mostren optimistes. I les obres de l’estació intermodal? Començaran quan es vegi que el tercer fil és una realitat….

I així, el director de BASF Tarragona respon i comenta les interpel·lacions de persones tan diferents com Rafael Gabriel, president d’honor de la Societat Arqueològica; o Carles Lozano, coordinador del projecte APQUA de la Universitat Rovira i Virgili.

El consell també fa propostes per a les pròximes reunions. A la cap de Comunicació i Relacions Institucionals de la companyia, Conxita Esteve, i a la seva gent se li gira feina. Bona feina, però, per mantenir la voluntat de BASF de diàleg i transparència amb el seu entorn social.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...
  1. Em semble un bon resumen, que explica el funcionament del C.C.C
    Cal que es doni en la periodicitat necesaria informacio a la ciutadania, perque sigui conexadora del que es fa i de la transparencia de las empresas quimicas, en aquet cas BASF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here