15.7 C
Província de Tarragona
Divendres, maig 17, 2024

La llotja del Serrallo, república independent

L’estelada i l’espanyola, agermanades a la llotja del Serrallo

A la llotja de peix del Serrallo oneja l’estelada. El més curiós és que la bandera independentista se situa al costat de l’espanyola. És la primera vegada que veig un estol de quatre banderes, on conviuen ben agermanades dues que són radicalment contraposades, enemigues declarades.

També és curiós que l’estelada substitueix la bandera europea. Recordareu que diumenge passat ja explicava la misteriosa desaparició de l’ensenya blava de la UE del Nou Estadiu. Què passa a Tarragona amb les banderes europees? No ens agraden? Som euroescèptics?

Al marge de la ironia, la imatge de la llotja de pescadors és realment xocant: tenim, d’esquerra a dreta, la bandera espanyola, l’estelada, la catalana oficial i la de Tarragona. La independentista ha desplaçat l’espanyola a un extrem i ha fet caure l’europea. Qui haurà pujat al mástil a canviar de bandera? Qui haurà decidit mantenir la “rojigualda” al costat de la independentista?

La llotja és propietat de l’Autoritat Portuària, tot i que en fa ús bàsicament la Confraria i els pescadors del Serrallo. El president del Port, Josep Andreu, és militant de CDC, i el president de la Confraria, Esteve Ortiz, s’ha situat en l’òrbita d’aquest partit, després de la seva etapa com a regidor independent dins del grup del PP.

Potser qui ha col·locat l’estelada al mástil de la llotja és un pescador en campanya electoral, i també n’ha posat una altra al costat del monument a la família pescadora. Deu n’hi do, les banderes independentistes que es veuen al Serrallo!

Però l’estelada de la llotja, està per quedar-s’hi, o la treuran després del 25-N?  I si la mantenen, continuarà al costat de l’espanyola? Sigui com sigui, de moment gaudim de la primera llotja que es declara “república independent”  i que alhora diu pertànyer a dos estats.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

2 COMMENTS

  1. Deu ser cosa d’aquesta esquizofènia col·lectiva que estem vivint. Molt bo l’article i molt divertit, cosa que ens fa molta falta en aquest temps de foscúria.

  2. Ricard, el teu comentari el trovo molt divertir i una mica ironic, pero com pots comprovar el Serrallo es un barri que no te cap problema per manifestar pùblicament les seves inclinacions independentistes. una abraçada.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here