25.4 C
Província de Tarragona
Dimecres, juny 19, 2024

Camí del 2017 amb un nou rumb

Imatge d’unitat política al voltant dels Jocs 2017 (foto notícies TGN)

L’organització dels Jocs Mediterranis s’ha girat com un mitjó. I s’ha fet en poc temps i de manera adequada. En només vuit mesos s’ha oblidat l’etapa anterior, marcada per les polèmiques i la desconfiança respecte la feina de Mario Rigau, i s’ha presentat un nou projecte que sembla tenir el consens de tothom.

Fem memòria: el 15 d’octubre de 2011 Tarragona rebia l’encàrrec de fer els Jocs de 2017; a finals de gener de 2012, Rigau sortia de la direcció per la porta del darrera, sense donar gaire explicacions i amb el silenci ben administrat dels partits polítics. Dos mesos després, es posava al capdavant del projecte, Ramon Cuadrat, que ja havia demostrat la seva feina de gestió al Patronat Municipal d’Esports i de representant municipal al consell d’administració del Nàstic.

Amb menys estructura tècnica i de personal que en l’etapa anterior, i mantenint les seves responsabilitats al Patronat i al Nàstic, Ramon Cuadrat ha elaborat en pocs mesos el Pla Director dels Jocs. Només espera que passin les eleccions del 25 de novembre per aprovar el pla, perquè podria canviar algun dels tres representants de la Generalitat al comitè organitzador (actualment, Quim Nin, Ivan Tibau i Gemma Solé).

El Pla Director incorpora tres noves subseus ben properes com són Altafulla, el Morell i La Pobla de Mafumet i preveu inversions austeres, com ja s’ha anunciat reiteradament. D’equipaments nous, se’n faran tres: el pavelló esportiu i el centre aquàtic a Camp Clar, i el pavelló Sant Jordi a l’avinguda Andorra (compromís públic i formal del delegat del govern).

Tot i les dificultats econòmiques del moment, s’ha recuperat a l’ajuntament la sintonia política, que s’havia perdut durant molt de temps per la figura de Rigau. Els partits amb representació municipal (també Iniciativa per Catalunya) coneixen el contingut del Pla Director. També, és clar, el coneixen les altres institucions implicades: Comitè Olímpic Espanyol, Consejo Superior de Deportes, Generalitat i Diputació.

El full de ruta està traçat amb criteris de màxim rigor i austeritat. S’estalviarà tot el que es pugui. El centre aquàtic, per exemple, es preveu construir-lo en dues fases per abaratir costos i fer-lo rendible l’endemà dels Jocs.

De diners, ara no n’hi ha. Però tampoc són necessaris. El 2013 serà l’any de dissenyar i concretar instal·lacions i les obres no començaran fins a finals de 2014. De temps, sí que n’hi ha. I ara s’ha demostrat que en poc temps s’han fet moltes coses i ben fetes.

(Aquí teniu una petita galeria de fotografies d’aquell històric 15 d’octubre de 2011 a Mersin)

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...
  1. Ja em perdonareu, però jo no ho veig gens, gens clar. No dic que estigui malament això dels Jocs, però no se si aquesta ha de ser la principal línia estratègica de la ciutat en aquests propers i decisius anys, més tenint en compte la migradesa de recursos. No veig que ens deixarà després (quants llocs de treball?). No veig que la projecció de la ciutat passi abans per l’esport que pel patrimoni (per exemple). No veig clar que es pugui jugar a tot a l’hora. Crec que aquesta és una fòrmula de promoció del segle XX, pràcticament caducada. Però sovint m’equivoco…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here