13.8 C
Província de Tarragona
Dissabte, abril 20, 2024

Daltabaix al mapa polític de Tarragona

Les eleccions del 25-N provoquen un daltabaix en el mapa polític de la circumscripció de Tarragona. Aquestes són les principals novetats:

– Els ciutadans han votat en clau de crisi econòmica, i no només en clau nacional. Càstig al govern de CiU i les seves retallades. Baixen vuit punts i es deixen pel camí dos diputats. Fracassa el caràcter plebiscitari entorn a la figura del president.

– La patacada del PSC és històrica i passa a ser la quarta formació política a la demarcació, una cosa mai vista. Perd un diputat.

– La pujada espectacular d’ERC (guanya dos escons) també és històrica, perquè supera el PP i els socialistes i esdevenen el segon partit de la demarcació i el primer referent polític de les esquerres.

– El PP avança lleugerament però perd amb ERC la lluita per ser la segona força de la demarcació en unes eleccions catalanes:  manté la representació i evita la fuga de vots a Ciutadans.

– Mai hi havia hagut sis partits de Tarragona amb representació al Parlament: entra una nova força política, Ciutadans, que fins i tot se situa en cinquena posició i deixa per darrera Iniciativa. Han triplicat el seu nombre de vots.

– La participació també és històrica, la més alta des de la recuperació de la Generalitat,  superant el 66 % dels electors.

Ball de diputats a favor i en contra de la independència

Els dos escons que perd CiU els guanya ERC entre l’electorat nacionalista. L’escó que perd el PSC se l’emporta Ciutadans en l’àmbit de l’electorat no independentista. I el PP i Iniciativa són les úniques formacions que es mantenen estables.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here