18.8 C
Província de Tarragona
Diumenge, maig 26, 2024

Òmnium té molta feina a Tarragona

Muriel Casals, acompanyada de Rosa M. Codines, presidenta d'Òmnium a Tarragona, i Jordi Agràs, director territorial de Cultura (foto: Xavi Moya)
Muriel Casals, acompanyada de Rosa M. Codines, presidenta d’Òmnium a Tarragona, i Jordi Agràs, director territorial de Cultura (foto cedida per X.M)

 

Una llicó de xerrameca improvisada, un repàs amb tota mena de detalls a les activitats programades per als pròxims dies (Nit de Santa Llúcia, inclosa), una retransmissió en directe a través del telèfon i del micròfon de la sala de com anava arribant la convidada, un comentari sobre la qualitat de les avellanes que se servirien en finalitzar l’acte…

En fí, Rosa Maria Codines, presidenta d’Òmnium Cultural del Tarragonès, va demostrar ahir durant 25 minuts  les seves dots al públic que omplia l’auditori del Departament de Cultura, i que esperava escoltar la veu  de la presidenta de l’entitat, Muriel Casals.

A la taula, al costat de Codines, l’amo de la sala Jordi Agràs, director territorial de cultura en funcions, assistia entre atònit i divertit a les maneres diàlectiques de l’amfitriona. A primera fila, la contemplaven Joan Andreu Torres, ex president local d’Òmnium, i Jordi Sendra, polític (ara senador) que no es perd ni una i que fa números per ser el proper cap de llista de CiU a l’ajuntament.

Casals es va retardar 40 minuts perquè va participar a Barcelona en una roda de premsa conjunta d’Òmnium amb l’Assemblea Nacional Catalana i l’Associació de Municipis per a la Independència per explicar la seva postura després dels resultats electorals de diumenge. Un postura que es resumeix en: el procés sobiranista no s’atura, la societat civil continuarà empenyent cap al referèndum i cal ser optimista, després de la sorpresa i el desconcert que ha provocat a molts el veredicte de les urnes.

Muriel Casals a Tarragona (foto Xavi Moya)
Muriel Casals a Tarragona (foto cedida per X.M)

Això sí, Òmnium té molta feina per fer a Tarragona. Casals ho va dir de manera rotunda després d’analitzar el mapa electoral. La capital del Tarragonès és un dels 42 municipis catalans on guanyen les “forces unionistes” com ja apuntava diumenge a la nit el FET A TARRAGONA.

Casals va emplaçar els socis d’Òmnium a organitzar menys conferències com les d’ahir i a sortir més als carrers i als barris de la ciutat, per convèncer els no catalanistes dels avantatges que tindrà un estat propi. “Cal arremangar-se” si volem assolir la independència, va insistir davant de més d’un centenar de persones, entre les quals hi havia els llibreters Pitu Rovira i Ramon Marrugat, la vicepresidenta de Joventuts Musicals, Montse Icart i el president de la Fundació Mútua Catalana, Joan Josep Marca.

Muriel Casals, la dona que ha posat cara i ha donat empenta a Òmnium, no va decebre l’auditori. Aquests dies la veurem força per Tarragona, tot ultimant els detalls de la nit dels premis literaris de Santa Llúcia. Un magnífic aparador de la ciutat que la situarà en l’epicentre de la llengua, la cultura i el pais.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here