25.7 C
Província de Tarragona
Dimecres, juny 19, 2024

El tarragonisme i l’habilitat d’Alejandro Fernández

El nom de la universitat tarragonina torna al primer pla de l'actualitat, 20 anys després de la seva creació
El nom de la universitat tarragonina torna al primer pla de l’actualitat, 20 anys després de la seva creació

La mateixa tàctica de fa un any. És intel·ligent i bon estratega, un polític de raça que sap col·locar els temes que l’interessen a l’agenda local. El gener de 2012 es va posicionar contra el tercer fil i va llençar aquell missatge de fer de Tarragona “la Sant Sebastià del Mediterrani”, una ciutat idílica, neta i benestant, i abocada als serveis i el turisme. Una qüestió que va provocar un ampli debat, fins que la ministra de Foment va confirmar el tercer fil.

Ara, gener de 2013, canvia de format però no d’estratègia. No convoca una conferència sobre l’estat de la ciutat per contrarestar la de l’alcalde. Aquesta vegada prefereix avançar-se a tothom, prendre la iniciativa, triant la primera setmana de l’any d’activitat política i provocant el debat al plenari i al carrer. Aquesta vegada el tema escollit és la universitat i el canvi de nom: vol que sigui “Universitat de Tarragona”.

Alejandro Fernández torna al primer pla. Li agrada ser el centre d’atenció de totes les mirades i missatges. Utilitza el tarragonisme com a discurs “radical i brillant” (agafant les paraules de l’exalcalde Nadal).

El portaveu del PP pren la iniciativa política després de les vacances nadalenques
El portaveu del PP pren la iniciativa política després de les vacances nadalenques

L’any passat era la Façana Marítima -un projecte, com dèiem ahir, que haurà d’afrontar una altra generació-. Ara és la universitat, un tema que serveix per activar el victimisme i atacar el centralisme d’aquesta “Barcelunya” de la que parlen els populars.

La proposta del PP és benvinguda per amplis sectors de la ciutadania i algunes entitats, encara que ideològicament estiguin a les antípodes d’Alejandro Fernández. Però, sobretot, la moció que els populars presenten al ple municipal del dia 18 busca descol·locar els seus rivals polítics, Josep Fèlix Ballesteros i Victòria Forns.

Estratègia política

Fernández torna a marcar el ritme. És el més llest de la classe. Toca el punt sentimental de molta gent. Posa damunt la taula un tema que tothom ja tenia oblidat, però que ara s’alimenta ràpidament a través de les xarxes socials.

La seva estratègia per arribar a l’alcaldia passa per aquest perfil de tarragonisme combatiu, fart de les “injustícies” i la “marginació” que, segons ell, la classe política catalana adopta sistemàticament contra Tarragona.

Un discurs provocador, arriscat i perillós que molts “compren” sense pensar en ideologies. Un discurs que configura la Tarragona, capital provincial, que desitja el PP. Un discurs de fa 40 anys, però impropi d’una ciutat oberta, moderna i integradora del segle XXI.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

3 COMMENTS

    • Hay una frase que se empleaba antiguamente en las universidades, muy sabia, que decía “Primum vivere et indere filosofare” (quizá el latín no es totalmente académico) pero creo que se entiende que este político como el resto de políticos deberían preocuparse primero por las necesidades primarias delas personas, como el trabajo y su economía y cuando,esto este solucionado se pueden dedicar a filosofar o poemas de amor

  1. Sincerament, quan el PP no tenia responsabilitats en cap administració, i durant un temps, aquesta tàctica li va funcionar. Però ara que manen, aquest discurs no s’aguanta. S’ha demostrat que només era una instrumentalització partidista. Ara no ha estat oportú i de manera molt general s’ha entés com una cortina de fum davant els incompliments del govern de Rajoy amb Tarragona – Mercat Central, Jocs de 2017…-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here