Advertisement Advertisement
19.3 C
Província de Tarragona
Diumenge, juny 4, 2023

Les caminades d’Antonio Rodríguez

Antonio Rodríguez ha estat regidor en dues etapes
Antonio Rodríguez ha estat regidor en dues etapes

Antonio Rodríguez va ser una de les últimes persones que vaig entrevistar a Tarragona Ràdio. No vam parlar de política ni de la seva feina com a regidor d’Espais Públics. El motiu de l’entrevista era una caminada, una simple però desitjada caminada. I és que caminar és una de les coses que més li agraden fer a l’Antonio.

Va venir a la ràdio com a president de l’Associació de Diabètics de les comarques tarragonines i va compatir micròfons amb Ramon Cuadrat, gerent del Patronat Municipal d’Esports. Era dilluns 10 de setembre, s’apropaven les festes de Santa Tecla i la intenció era presentar les activitats que hi organitzaven les entitats.

Així que vaig pensar que era una bona idea aplegar a la ràdio dues activitats que fomenten l’esport i la salut i que se celebraven el mateix dia: la Peonada Popular que organitza el Patronat d’esports des de fa 33 anys i la Caminada Popular que prepara l’Associació de Diabètics des de fa tres edicions. Uns corren i els altres caminen.

L’Antonio és una persona molt agraïda, sempre amable, i recordo com li va complaure compartir el programa de ràdio amb els organitzadors d’una activitat que aplega milers de corredors. L’Antonio, el Siscu Ferré i els altres companys de l’associació de diabètics tenen objectius més modestos: reunir un centenar llarg de persones, caminar des del Passeig de les Palmeres fins al Parc del Francolí i allà gaudir d’un bon i saludable esmorzar.

Una de les caminades populars a la llera del Francolí organitzades pel Patronat d'Esports
Una de les caminades populars a la llera del Francolí organitzades pel Patronat d’Esports

El regidor dels carrers

Els diabètics s’han de cuidar molt i l’Antonio n’és conscient. Amb ell he parlat de la diabetis en altres ocasions, però sobretot a la ràdio hem comentat la feina de la Brigada Municipal, aquella que prepara amb entusiasme la Cavalcada de Reis o munta i desmunta els entarimats de les festes dels barris.

I la Brigada d’Intervenció Ràpida ha estat la seva “nineta”. Estrenada en el primer mandat de l’alcalde Ballesteros, ha servit per guanyar molts punts en la millora i conservació de l’espai públic: rajoles, paviment, mobiliari urbà… Sempre ha estat receptiu a les demandes dels veïns i de les associacions i sempre ha parlat amb entusiasme de la feina dels treballadors del seu departament.

Si fem una enquesta i preguntem per un polític a l’ajuntament de Tarragona amb cara de “bon paio” i atent als problemes dels barris i la seva gent, la majoria respondran: Antonio Rodríguez.  Una majoria, estic convençut, que avui, malgrat tot, creu en la seva innocència. I jo també.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here