13.3 C
Província de Tarragona
Dijous, febrer 22, 2024

Tarragona i els debats de campanar

Imatge del rectorat de la Rovira i Virgili, seu central de la universitat.
Imatge del rectorat de la Rovira i Virgili, seu central de la universitat.

Què pensaran els ciutadans quan escoltin el que s’ha debatut avui al plenari de l’Ajuntament de Tarragona? Què pensaran dels seus polítics, que enlloc de buscar solucions a la crisi es posen a discutir sobre si la universitat ha de canviar el nom o no?

El plenari d’aquest divendres a l’Ajuntament de Tarragona ha centrat el debat en una moció presentada pel Partit Popular que insta a la Generalitat a canviar el nom de la Rovira i Virgili per anomenar-la Universitat de Tarragona. Un debat obsolet, que no interessa ni als ciutadans ni a la comunitat universitària.

Després de 20 anys, la Rovira i Virgili s’ha consolidat com una universitat de referència en alguns dels seus àmbits, amb un prestigi internacional a nivell de recerca. Creuen que ha estat un impediment que la universitat no es digui de Tarragona? Creuen que els seus investigadors i docents no han portat el nom de Tarragona allà on han anat?

Aquests debats de campanar comencen a ser avorrits, i mentre hi hagi polítics que els alimentin, mai moriran. La moció ha prosperat gràcies als vots del PP i del PSC. La minoria del govern de Ballesteros fa que, sovint, hagi de votar a favor del que proposa l’hàbil Alejandro Fernández, que novament ha sabut dominar l’agenda mediàtica i protagonitzar el debat.

Més difícil d’entendre és l’actitud de Convergència i Unió. La seva portaveu, Victòria Forns, ha sigut molt crítica amb la moció però no ha votat en contra, s’ha abstingut. Després d’acusar Fernández de generar debats nominatius innecessaris, d’instar-lo a aconseguir diners per Tarragona i de titllar-lo de lacai del ministre Wert, la decisió ha estat l’abstenció. Forns fins i tot ha etzibat a Alejandro Fernández que si la universitat portés el nom de Fraga Iribarne, no hagués dit res. Forns també ha acusat Ballesteros de seguidisme, i aquest s’ha defensat dient que faria seguidisme del PP, d’ERC o dels criadors de crancs de la Sibèria oriental si és per defensar el nom de Tarragona.

Però el debat més dur ha estat el de la regidora d’ICV, Arga Sentís, que ha dit que entén que al PP no li agradi el nom d’una persona laica i republicana. La regidora ecosocialista ha repassat la trajectòria de Rovira i Virgili, i ha assegurat que la universitat no amaga el nom de la ciutat, l’honora. Ha acusat Fernánez d’obrir debats de campanar i no preocupar-se pel que realment interessa als ciutadans. Arga Sentís ha acabat dient que ‘tothom balla la música que toca l’Alejandro. Nosaltres no ho farem’. El seu vot ha estat contrari a la moció.

Alejandro Fernández no s’ha cansat de repetir que és l’única capital de província amb una universitat pública que no porta el seu nom. No s’ha cansat de repetir que és una manera de potenciar la marca Tarragona, una manera d’estar ben posicionat. Ha negat que sigui per guanyar vots i ha criticat a aquells que diuen que és un debat oportunista. Finalment, tot i que sense un ampli consens, s’ha sortit amb la seva. L’Ajuntament de Tarragona demana el canvi de nom de la universitat Rovira i Virgili. Ara vol que es digui de Tarragona. Apassionant oi?

Josep Ardila
Josep Ardila
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

5 COMMENTS

  1. Acollonant! quina pèrdua de temps!!, estic totalment d’acord amb l’Arga Sentís i patètic el paper del PSC, a veure si ja troben el nord. Què es pensen, que els deixaran de votar perquè no defensin que la Universitat es digui de Tarragona? Rucs!!!. Xapó per l’Alejandro i la seva habilitat per desviar l’atenció del que passa al PP: retallades, corrupció (Bàrcenas), autoritarisme, manca de transparència,….

  2. Estos personajillos, de payasadas y bufonadas, no nos los merecemos, el caso es mal administrar y para que existan han de salir en los medios de comunicación con lo que sea, con la necesidad que hay y que tengamos que pagarles por ir al pleno.

  3. Degut a la capacitat intelectual del nostre consistori…¿Que podem esperar? Es una petita mostra del perque les coses ens van com ens van.

  4. Ale,Ale,dedica les teves energíes a millorar les mancances que pateix Tarragona: Corredor del Mediterràni,les N-240,340,soterrament de les víes férrees i arranjament de l’estació,,traspàs del MNAT,Necròpolis,etc,etc.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here