14.6 C
Província de Tarragona
Dilluns, abril 22, 2024

Mor Matias Vives, símbol en la defensa de drets socials i nacionals

Matias Vives, el primer per l’esquerra, en un debat organitzat pel FET el 2017 amb la participació de Josep-Lluís Carod-Rovira i Jordi Jaria. Foto: Anna Plaza

“On quedem? Al quiosc de la Imperial”. Així titulava Matias Vives l’últim article publicat al FET a TARRAGONA. L’advocat, economista i ‘padrí’ de la revista ha mort a l’edat de 70 anys deixant un buit molt gran en amplis sectors del país.

La seva trajectòria inclou la militància antifranquista al PSUC i a l’Assemblea de Catalunya, ser diputat al Parlament de Catalunya en les dues primeres legislatures, assumir el càrrec de Síndic de Greuges de la URV, formar part de l’equip del Síndic de Greuges de Catalunya, ser membre del consell d’administració de Caixa Catalunya i molts altres càrrecs de responsabilitat.

Matias Vives i March ha mort a l’edat de 70 anys a Montblanc. Al darrere, se’l veu en una foto de jove, en una manifestació per l’autogovern a la Rambla Nova de Tarragona.

Però, per a la gent del FET, el Matias és una de les persones més estimades, un amic que va donar suport a la iniciativa periodística des del primer dia i va formar part del seu consell assessor creat el 2013. A més, havia participat en diversos debats públics organitzats pel FET.

I al número 50 de la revista va ser un dels protagonistes d’un reportatge sobre l’Assemblea de Catalunya i el primer míting que va organitzar el 1976 al Camp de Mart. ‘Un míting per a la història’.

Sis dels dotze oradors del míting de l’Assemblea de Catalunya celebrat el novembre de 1976 al Camp de Mart. El segon per l’esquerra és Matias Vives. Foto: David Oliete.

Havia escrit alguns articles adreçats especialment a la comunitat del FET. En recuperem els següents:

L’endemà de la pandèmia, què?

No banalitzem el dret penal 

Onze de Setembre: cal anar-hi

Tarragona torna a Letamendi

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here