10.9 C
Província de Tarragona
Dissabte, febrer 24, 2024

La Marató del vent i el Nàstic sense idees

El corredor de Cervera, Hugo Figueras, a punt d'entrar el primer a la meta de la Marató Costa Daurada Tarragona 2017
El corredor de Cervera, Hugo Figueras, a punt d’entrar el primer a la meta de la Marató Costa Daurada Tarragona 2017

La primera marató que es disputava pels carrers de Tarragona ha tingut en contra la principal adversitat meteorològica per als corredors: el vent. Un vent amb ratxes molt fortes que ha fet estralls en alguns participants i ha deslluït una mica l’ambient a l’entorn de la prova.

Malgrat el vent, el cel tapat i el fred de primera hora del matí, 800 atletes han pres la sortida per afrontar els més de 42 quilòmetres de la prova. L’ha guanyat el cerverí Hugo Figueres després de 2 hores i 34 minuts. I en categoria femenina la primera ha estat la tarragonina Anahí Herrera, amb un temps de 3 hores i 7 minuts.

L’Anahí és una de les habituals del passeig de l’Escullera. El seu cabell ros lligat amb una cua i el seu estil són fàcils de veure entrenant cada dia en diferents recorreguts per la ciutat. Atleta independent (sense club), la seva constància l’ha situat entre les primeres d’altres proves com les últimes mitges maratons de Tarragona i Cambrils.

L'últim corredor en el quilòmetre 19 de la prova rebia les mostres de suport del públic
L’últim corredor en el quilòmetre 19 de la prova rebia les mostres de suport del públic

Com l’Anahí, molts altres dels que veus entrenar habitualment han arribat a meta amb una cara enorme de satisfacció i l’aplaudiment càlid del públic. He vist el director de l’hospital Santa Tecla, Xavier Oliach; el periodista de TV3, Jordi Gil, i corredors procedents d’Altafulla, Reus, Tàrrega, Barcelona, Girona i un llarg etcètera. Altres no han pogut assolir l’objectiu per culpa del vent, però mereixen igualment el reconeixement del públic

A més de la marató, altres 600 atletes han desafiat el mal temps per participar a la prova de 10 quilòmetres. Tot plegat, ha convertit Tarragona en una gran festa esportiva. Els organitzadors, el club Runnersworld Tarragona i Tarragona 2017, se’n poden sentir prou satisfets, a pesar del vendaval que ha provocat molts problemes.

Juanan Fernández, director del Runners, i Ramon Cuadrat, director general de Tarragona 2017, ja poden anar pensant en la pròxima edició. Potser el calendari atlètic està molt atapeït i ho fa inviable, però convindria analitzar la possibilitat de buscar-ne una altra data.

Insatisfets al Nou Estadi

En canvi, poques satisfaccions ha deixat el Nàstic als seus seguidors en el primer partit de la segona volta de la Lliga al Nou Estadi. Empatar a zero contra el penúltim deixa en res les esperances que havia despertat la victòria de la setmana passada al camp del València B. El Nàstic només pot aspirar a conservar la categoria.

La coincidència amb la Marató i la meteorologia adversa no han afavorit l’assitència al camp en horari de migdia: 2137 espectadors. Acabat el partit i fent cas al bon criteri de periodistes com Quim Pons i Jordi Blanch, que han seguit tots els partits del Nàstic dels darrers 10 anys, treus la conclusió que l’equip ha estat emboirat, sense idees i fatal de cara a porta.

Des de Tribuna i Preferent

Quim Pons, que ha retransmès el partit per Radio Marca, m’ha comentat: “Un drama. Algú els ha d’ensenyar que això del futbol consisteix en ficar la pilota dins una porteria. L’equip ha anat a batzegades. Els canvis de Salamero a la segona part no els ha entès ni ell. Ha tret a Javi Martínez que era el millor”.

Jordi Blanch, des de Tarragona Ràdio, em diu: “Poques idees. Hem tornat a veure l’equip amb pocs recursos per obrir la llauna rival. Amb els canvis, l’equip ha estat encara més nerviós”.

I una última opinió, de les més clarividents que es poden escoltar a la Preferent del Nou Estadi, la de Jordi Crespo expressada via Twitter i Facebook: “Ruben Pérez rematant els dos darrers corners del Nàstic és la viva imatge de la desestructuració constant en què viu l’entitat

La majoria de participants han sortit amb l'objectiu d'arribar a meta. I molts ho ha fet en grup i molt abrigats per combatre el fort vent
La majoria de participants han sortit amb l’objectiu d’arribar a meta. I molts ho ha fet en grup i molt abrigats per combatre el fort vent
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

 1. Hola, sóc en Biel Grau, l’últim corredor que surt a la foto seguit de la moto del Policia Local.
  M’agrada el fet de que en una prova d’aquestes, el vostre diari mostri l’esforç que suposa una marató tan pel que fa al guanyador, que felicito desde aquí com dels corredors/res que anem al final del pilot.
  Jo no corro per fer marca, sino tan sols de gaudir de la cursa, encara que en una marató sempre es pateix molt.
  Per a mi gaudir, es rebre el suport del public, voluntaris, membres de l’organització i Policies tan Local com Mossos, a tots ells m’agrada sempre agrair-lis els ànims saludan-los, tal com queda reflectit en la foto.
  Moltes gràcies
  Biel, corredor de fons, de la associació “corredors.cat”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here