11.5 C
Província de Tarragona
Dilluns, març 25, 2024

L’SmartConferència de @pfballesteros

En una conferència o acte públic, sovint és més interessant estar pendent del que es diu a Twitter que el que pot explicar el propi conferenciat. Els mòbils connectats a Internet et permeten  comentar, a l’instant, el que estàs escoltant a la sala. Les reaccions són pràcticament immediates, i quan tothom està en silenci a la sala, Twitter bull de comentaris, rèpliques i contrarèpliques i piulades amb humor sobre la xerrada. Els assistents, amb un ull a la conferència i l’altre ull al mòbil, són capaços d’escoltar i al mateix temps explicar als seus seguidors tot el que està passant a la sala.

Imagen 6La conferència de l’alcalde d’ahir en va ser un bon exemple. Amb el hastag #alcaldetgn, alguns usuaris de la xarxa social van anar comentant tot el que es va dir entre les quatre parets de la sala d’actes del Col·legi d’Advocats i Farmacèutics. Alguns periodistes presents a la conferència, molt actius a Twitter, anunciaven la gran notícia del dia, la creació de l’Smart Mediterranean District. @LadyKirschen destacava el ‘gran anuncia de la nit de Ballesteros. Es crearà a Campclar un nou barri’, i @azaharap Imagen 5destacava que ‘part de la vila dels Jocs de 2017 es farà a Campclar’. I mentrestant, @tarragonitipus sentenciava que ‘amb anglès tot quedar millor. Hauria preferit llatí, té més relació amb el Mediterrani…’.

Imagen 3També hi va dir la seva @RocioLeonAllen una assitent a la conferència que s’autodefineix socialista i feminista i que va criticar les preguntes que els periodistes van fer a l’alcalde. Va acabar sentenciant, en una més que discutible piulada, que això ‘presenta un panorama desolador del presente y el futuro del periodisme en este país.

Imagen 12Un altre usuari a Twitter @jompinto destacava el tarragonisme de la conferència piulant que ‘després de la #conferenciaballesteros qui no es vol tatuar Tarragona al pit? 100% tarragonisme del bo’. També és molt activa a la xarxa @begofloria, la portaveu de l’equip de govern. Floria va anar comentant tota la conferència a Twitter mentre anava responent a aquells que la replicaven. Després d’escriure ‘hem passat d’improvitzar a programar’, @fernandoprat i @xavisanroma van obrir un debat sobre la implantació del Pla de Mobilitat Urbana a la ciutat.

Floria va fer més de trenta piulades durant la conferència. Altres polítics presents a la sala, com la portaveu de CiU, @victoriaforns i la portaveu d’ICV @argasentis no van fer cap piulada ni durant ni després de la conferència. Tampoc el regidor del Partit Popular @josepacero es va pronunciar a Twitter ni el Delegat del Govern a Tarragona @quimnin.

Imagen 8Però el debat més divertit i els comentaris més satírics van arribar quan es va donar a conèixer el nom amb el que es batejarà el nou barri intel·ligent de Campclar.Els acudits amb la paraula ‘smart’ no es van fer esperar a la xarxa. El perfil @Sant_Magí feia broma piulant ‘nou institut a Tarragona, Smartí Franquès, amb assignatures totalment smart #smarttgn. Després de ‘SmartCity, SmartPac Tabacalera, SmartDistrict i SmartaTecla, que més pot ser Smart?’.També el perfil @Santa_Tecla va fer broma sobre el tema i @montsepalau deia ‘de moment, tal com estan les coses, un SmartChartreuse i una Smartmamadeta, l’única sortida’.

Imagen 10

El perfil de l’alcalde, @pfballesteros no va piular durant la conferència, i això s’agraeix. Queda molt estrany veure piulades d’una persona quan està parlant davant teu, i això en política és molt habitual.

Si més no, Twitter et permet ser creatiu, fer comentaris àcids sobre la conferència i treure suc d’aquells aspectes que, sovint, passen desapercebuts.

Josep Ardila
Josep Ardila
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here