13.3 C
Província de Tarragona
Dijous, abril 25, 2024

Torna amb força la marea grana

Fotografia d'Òscar Sendra penjada al grup del Sempre Nàstic a Facebook, realitzada des de la mateixa graderia amb aficionats granes
Fotografia d’Òscar Sendra penjada al grup del Sempre Nàstic a Facebook, realitzada des de la mateixa graderia amb aficionats granes

Feia molt que no es veien sis autocars d’aficionats en un desplaçament del Nàstic. Hem de mirar unes quantes temporades enrera per recordar una imatge similar amb la “marea grana” en un camp visitant. I és que, de cop, els bons resultats dels dos últims partits al Nou Estadi han fet tornar la il·lusió dels “nastiquers” pel seu equip de futbol.

El que s’ha vist aquest diumenge a Badalona demostra dues coses: que una part de l’afició del Nàstic necessita molt poc per tornar a enganxar-se a l’equip; i que aquesta afició ansia per pujar de categoria i gaudir de millor futbol. Només així s’enten que unes 400 persones s’hagin desplaçat per animar un equip situat a la zona mitja de la classificació i molt lluny encara de les posicions d’ascens.

Un fet insòlit

Quants equips de 2ª Divisió B a quinze punts del play off organitzen un desplaçament col·lectiu d’aquestes característiques entre autocars i cotxes particulars?  Cap!  La marea grana ha tornat amb força després d’una llarga etapa de desànim i desencís, una gran notícia i un motiu d’esperança per al futur de l’entitat.

Fotografia d'Àlex Faura, un altre aficionat del Nàstic, que ha captat l'alegria de jugadors i seguidors amb un dels gols del partit
Fotografia d’Àlex Faura, un altre aficionat del Nàstic, que ha captat l’alegria de jugadors i seguidors amb un dels gols del partit

Llàstima que la victòria no hagi compensat l’esforç de tants seguidors. Un partit amb tres penals, dos expulsions (una per cada equip) i un gol anul·lat deixa un regust agredolç als “nastiquers” que s’han queixat de l’actuació arbitral.

Twitter i Facebook en color grana

L’actitud de la grada, però, mereix l’elogi de tothom. Les xarxes socials són el gran canal per comunicar els sentiments personals. Javi Salamero ha triat Twitter per afirmar: “L’afició molt bé i m’ha sobtat que hagi vingut massivament. Tenim equip Segona i afició Primera”.

El seu predecessor, Kiko Ramírez, també ha piulat: “Se ha demostrado una vez más que la afición del Nàstic está por encima de toto…los demás estamos de paso. ¡Felicidades Nastikeros!”.

Fotografia de Pau Pijoan on es veu una panoràmica general de l'afició del Nàstic darrera una de les porteries del camp del Badalona
Fotografia de Pau Pijoan on es veu una panoràmica general de l’afició del Nàstic darrera una de les porteries del camp del Badalona

A Twitter han triomfat les etiquetes #badalonagrana, #mareagrana i #nastictornarem, entre d’altres. I a Facebook, el grup del Sempre Nàstic de Tarragona Ràdio ha tornat a ser el punt de trobada de comentaris, fotografies i videos dels aficionats que han vist el partit a Badalona o l’han seguit des d’aquí.

Aquest canal va ser l’escollit divendres a la nit pel president Josep Maria Andreu per escriure unes paraules d’agraïment, que van ser molt llegides i comentades: “Aquesta és la FORÇA DEL NÀSTIC!!!. TORNAREM!!!”

Unes paraules del president que prenen més sentit que mai avui, després de l’empat a Badalona. El club continua molt lluny de la possibilitat de l’ascens i amb greus dificultats econòmiques, però conserva el més important: una afició entregada a uns colors i un sentiment, que s’expressa amb orgull als camps de futbol i través d’internet i les xarxes socials. Felicitats!!!

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here