Carregant ...

Futbol i Nàstic a l’hora del vermut

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

La majoria d'aficionats del Nàstic han acceptat positivament l'horari del migdia pels partits al Nou Estadi durant l'època de l'hivern

La majoria d’aficionats del Nàstic han acceptat positivament l’horari del migdia pels partits al Nou Estadi durant l’època de l’hivern

Els partits de futbol del Nàstic a l’hora del vermut s’han consolidat millor del que s’esperava i suposen un estalvi important de diners. Amb l’enfrontament d’aquest diumenge contra l’Hospitalet, seran ja 7 les jornades al Nou Estadi amb horari de migdia.

Va ser un dels grans temes de debat a l’última Junta General d’Accionistes i va ser un punt que es va posar a votació dels socis: va guanyar per molt poc marge l’opció de les 12 del migdia davant de la més tradicional de les 5 de la tarda. Hi havia molts dubtes, però al cap de tres mesos, s’ha demostrat que anar a veure el Nàstic els diumenges abans de dinar ha estat un encert per a l’època de l’hivern.

El rebut de la llum 

A més, l’opció del migdia suposa no posar en marxa l’enllumenat i una reducció de despeses que no es pot menystenir.  Calculant mil euros per partit, podem concloure que a principis de primavera, el Nàstic s’haurà estalviat entre 9 i 10 mil euros en la factura de la llum, una xifra important en una “economia de guerra” com és la de l’entitat grana.

Els aficionats han respost positivament. L’afluència de públic al Nou Estadi ha anat més en funció del joc de l’equip i els resultats, que no pas de l’horari. Quan els granes han jugat bé i han guanyat clarament, com en les últimes dues jornades, la grada ha sortit molt satisfeta i disposada, fins i tot, a muntar sis autocars per un desplaçament, també en la franja matinal.

Aspecte de la tribuna del Nou Estadi el dia del partit contra el Reus

Aspecte de la tribuna del Nou Estadi el dia del partit contra el Reus

Canvi de xip 

Les dotze del migdia, que semblava fins ara un horari reservat només per partits de categories inferiors, infantils o juvenils, es consolida fins i tot en els enfrontaments més atractius de la Primera Divisió. Només cal analitzar les xifres del Barça – Getafe per assumir que alguna cosa està canviant en el món del futbol.

A Can Nàstic, fins fa quatre dies, tothom (fins i tot el president Josep M. Andreu) apel·lava al desig de jugar els diumenges a les cinc de la tarda. Sobretaula, cafè, copa… Enrera quedaven moltes temporades a Segona Divisió A amb jornades de dissabtes a la tarda, per imposició televisiva.

Però, de cop i volta, ens hem adonat que jugar a l’hivern a les dotze és una bona alternativa: no es passa tant fred i el club s’estalvia uns diners. I l’horari de la tarda ja el recuperarem a l’abril, després de Setmana Santa, quan el dia s’allarga i les temperatures se suavitzen.

Gaudir i guanyar

Ara, els que ens han d’escalfar són jugadors i tècnics amb el futbol de les darreres jornades i uns resultats favorables… No ens podem autoenganyar: el play off d’ascens no està pràcticament al nostre abast i, per tant, només podem aspirar a gaudir de partits entretinguts i de la millor classificació possible: així podrem afrontar amb certes garanties la pròxima temporada un nou intent d’assalt a la 2ª Divisió A.


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *