Advertisement
11 C
Província de Tarragona
Dilluns, gener 30, 2023

Tarraco Viva com a referent de Catalunya

Tarraco Viva i els castells s'han promocionat aquest cap de setmana a Pamplona (foto: Patronat Municipal Turisme)
Tarraco Viva i els castells s’han promocionat aquest cap de setmana a Pamplona (foto: Patronat Municipal Turisme)

Magí Seritjol s’ha passat aquest cap de setmana molt fred d’hivern a Pamplona. Amb l’Associació Projecte Phoenix, el director del Festival Tarraco Viva ha explicat el certamen i la seva filosofia als visitants a la fira de turisme Navartur. Seritjol i la dotzena de representants de l’entitat han ofert una reconstrucció històrica sobre un període que van compartir les ciutats de Tarraco i Pompaelo.

L’escenificació també es va fer divendres a la nit al Museu de Pamplona. Després de cada actuació, d’una hora de durada, els assistents poden preguntar sobre el món de Roma i el contingut de la representació preparada pels tarragonins.

Apropar-se al public 

És l’”estil Tarraco Viva” de donar-se a conéixer al món. La manera de fer que ha volgut inculcar el seu director, després de catorze anys. Buscar un públic interessat en la història, un perfil de turista cultural, reunir-los en un espai no gaire gran, mostrar-los una activitat de reconstrucció històrica amb el màxim rigor, mantenir un diàleg i convidar-los a gaudir de Tarraco Viva.

Un moment de la representació de l'Associació Projecte Phoenix al Museu de Pamplona (foto: Tarragona Turisme)
Un moment de la representació de l’Associació Projecte Phoenix al Museu de Pamplona (foto: Tarragona Turisme)

El festival arriba a la quinzena edició: se celebrarà del 16 al 26 de maig i és, sens dubte, el gran reclam del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona en les seves campanyes de promoció. Navarra, Euskadi i Aragó són objectius prioritaris per a Tarraco Viva, sense oblidar el públic de tot Catalunya.

Aniversari per celebrar 

L’esforç i la bona feina de Magí Seritjol, l’Associació Projecte Phoenix, el grup Thaleia, Nèmesis, l’Associació Cultural Sant Fructuós, i tantes altres entitats i noms propis de la ciutat han donat com a resultat el millor festival del seu àmbit. Un esforç conjunt de molta gent que ha hagut de fer front més d’una vegada a les vacil·lacions dels responsables polítics.

Després dels moments de confusió de l’any passat (es va parlar de fortes retallades i de fer un festival bianual), Tarraco Viva bufarà les espelmes dels 15 anys amb millor salut i, al meu entendre, amb algun repte pendent: per exemple, esdevenir per al gran públic la gran referència de la reconstrucció històrica a Catalunya.

Entre els grans del pais

Tarraco Viva mereix situar-se al pòdium dels grans festivals del pais que se celebren fora de Barcelona. És prou bo per col·locar-se al costat del Temporada Alta de Girona, la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, el Mercat de Música Viva de Vic i la Fira Mediterrània de Manresa, entre d’altres.

Si no ho hem aconseguit, cal analitzar-ne les raons i treballar-hi més (i no em refereixo als organitzadors del festival). Tarragona hauria de col·locar a l’imaginari català a través de les institucions i els mitjans de comunicació aquesta cita anual de referència per a tot el pais. Tenim potencial, qualitat, rigor i gent preparada. Cal insistir-hi amb perseverància!

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here