28.6 C
Província de Tarragona
Dijous, juliol 11, 2024

L’Assemblea Nacional “assaja” nous formats a Tarragona

Imatge de la manifestació de 11 setembre 2012, convocada per l'ANC
Imatge de la manifestació de 11 setembre 2012, convocada per l’ANC

“10 x 5”. 10 temes tractats en 5 minuts cadascú. 10 bones raons per construir un estat propi. Aquesta és la nova fórmula que assajarà l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) aquest dimecres a Tarragona. L’entitat ha triat el local de la Colla Jove per implantar aquest format d’explicació dels avantatges que tindria la independència de Catalunya.

“10 x 5” reuneix 10 persones expertes en els temes que s’aborden en la xerrada – col.loqui i que miren de respondre les preguntes bàsiques que es fan ara molts ciutadans: baixaran les pensions en una Catalunya amb estat propi? Sortirem de la Unió Europea? Tindrem una altra moneda diferent a l’euro? Es resoldrà el dèficit fiscal? En quina lliga jugarà el Barça? Com serà el sistema educatiu?

10 x 5

Cadascú del ponents raona de manera breu i concisa els seus arguments i, després de 10 temes i 50 minuts, s’obre un espai de diàleg amb els assistents. L’objectiu del format és anar escampant idees i raons a favor de la independència, també entre aquelles persones que en principi veuen amb recel o rebuig aquesta proposta.

L’Assemblea Nacional Catalana mira així de renovar i assajar altres formats, que vagin més enllà dels actes organitzats fins ara a Tarragona: xerrades, conferències temàtiques, recollida de signatures i venda de material de promoció.

Tres mesos després del 25-N 

Avui, que fa tres mesos de les últimes eleccions al Parlament, sembla que només una part de la societat civil representada a través de l’ANC està manifestament disposada a seguir posant les bases de l’estat propi, mentre els partits i les institucions s’enfronten a episodis de corrupció i espionatge.

Paradeta de l'Assemblea Nacional instal·lada a la plaça de les Cols (foto: ANC)
Paradeta de l’Assemblea Nacional instal·lada a la plaça de les Cols (foto: ANC)

L’Assemblea, a punt de celebrar el primer aniversari de la seva constitució (10 de març de 2012), pressiona la classe política per convocar el referèndum abans de l’estiu de 2014. Però al cap de mig any de la Diada històrica, s’ha instal·lat la confusió, la perplexitat, els dubtes i la indignació en molts ciutadans.

L’estat propi, un gamma extra

En un context tan dur com l’actual, encara resulten més eloqüents gestos com aquest “10 x 5” de l’ANC.  Un “assaig” al pati casteller amb molts arguments per mirar de configurar una pinya molt compacta i assolir un objectiu de “gamma extra”: l’estat propi.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here