15.8 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 28, 2024

Els dijous hiperactius de Tarragona

La llibreria La Rambla és la protagonista del llibre de Ramon Marrugat que es presenta avui a les 19 h. a l'Arxiu
La llibreria La Rambla és la protagonista del llibre de Ramon Marrugat que es presenta avui a les 19 h. a l’Arxiu

Cinema a les sis de la tarda a l’Antiga Audiència. Cinema a les set de la tarda a l’Espai Jove Kesse. Cinema a les vuit de la tarda a la seu del Departament de Cultura. Una trobada sobre còmics a dos quarts de set a la Biblioteca Pública. A aquella hora, una xerrada sobre animals domèstics a El Corte Inglés.

Una conferència sobre Cristòfol Colom a les set a l’ajuntament. A la mateixa hora, la presentació d’un llibre a l’Arxiu (Espai Tabacalera). També a les set una conferència al CaixaForum relacionada amb l’exposició que s’hi pot veure. A les vuit es presenta un altre llibre (premi de traducció) a La Capona. També a les vuit, la presentació d’un opuscle de Setmana Santa a l’església de Sant Llorenç. I entre mig, a dos quarts de vuit, la cloenda d’un cicle de conferències de muntanya al Refugi 2 del Moll de Costa.

 Impossible anar a tot arreu

En total, 11 activitats culturals concentrades en dues – tres hores. És probable que me’n descuidi d’alguna, per la dificultat de trobar un únic punt d’informació de tot el que s’organitza. Això passarà avui 28 de febrer a Tarragona. Després, molts diran que a Tarragona no es fa res i que és una ciutat adormida i culturalment poc activa.

Celebrem aquesta oferta tan àmplia i variada, però advertim d’almenys dues dificultats: l’acumulació d’actes en un determinat dia i franja horària i l’absència d’un veritable canal de difusió de tota aquesta activitat.

L'alpinista tarragoní Òscar Cadiach tanca el cicle de Conferències de Muntanya, avui a les 19,30 h. al Refugi 2 Moll de Costa
L’alpinista tarragoní Òscar Cadiach tanca el cicle de Conferències de Muntanya, avui a les 19,30 h. al Refugi 2 Moll de Costa

Des de fa temps, el dijous a la tarda s’ha convertit en el moment escollit per institucions i entitats de Tarragona per programar les seves activitats, i ningú sembla que vulgui canviar de dia. Els dilluns són un “desert”, els dimarts i dimecres es creu que hi haurà menys públic (per tradició?, pel futbol, en alguns casos?), i els divendres potser ja es pensa en el cap de setmana.

Actes que es fan la competència

Sigui com sigui, tothom organitza activitats els dijous. Amb l’exemple d’avui, es pot argumentar que hi ha convocatòries per a tota mena de públics i que, per tant, no són competència directa. Però també resulta xocant que hi hagi la projecció de tres pel·lícules o la presentació de dos llibres pràcticament a la mateixa hora.

L’altra dificultat és que el ciutadà no te a l’abast l’eina per aconseguir tota la informació d’aquesta variada oferta cultural. Malgrat els esforços, ni el web de l’ajuntament i ni l’agenda www.tarracoromana.cat han aconseguit aplegar totes les convocatòries.

Tot això hauria de ser motiu de reflexió per part del conjunt d’agents culturals de la ciutat. Es tracta de coordinar-se, provar nous formats i horaris, i oferir la màxima difusió amb claredat i concreció de tot el que es fa a Tarragona. Perquè, tal i com s’anomena aquest bloc, FET A TARRAGONA, tothom sàpiga el que es “cou” a la ciutat.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

2 COMMENTS

  1. per què només feu propaganda de les activitats culturals institucionals? hi ha moltes activitats organitzades per les entitats que ni esmenteu. I no són els dijous i, si ho són, tampoc les dieu. No ho entenc.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here