18 C
Província de Tarragona
Dimecres, juny 12, 2024

Les mancances de la Setmana Santa tarragonina

Cartell de la Setmana Santa  d'enguany
Cartell de la Setmana Santa d’enguany

Grups de turistes que passegen el cap de setmana pel carrer Major i la Baixada Misericòrdia queden sorpresos de sobte: s’acosten uns sons de timbals propis de la Setmana Santa. Bocabadats, fan algunes fotografies a les bandes i es pregunten de quina activitat es tracta, quan encara falta gairebé un mes per a la celebració religiosa.

Aquests turistes no tindran una resposta fàcil si busquen la informació per Internet. La trobada estatal de bandes del passat dissabte organitzada pel Gremi de Marejants (amb grups convidats de Logronyo i Benicarló) no apareix al web de l’Agrupació d’Associacions de la Setmana Santa de Tarragona. Ni aquest acte, ni pràcticament cap altre dels molts organitzats durant aquest mes de març.

El dèficit de difusió de les activitats de les confraries i germandats tarragonines és clamorós. No s’entén que una celebració que mobilitza tanta gent i que organitza tants actes al llarg d’un mes i mig no tingui un canal d’informació ràpid i eficient. No s’entén que una Setmana Santa que vol ser reconeguda com la més important de Catalunya no faci aquest esforç de comunicar i donar a conèixer la varietat i riquesa dels seus actes a través de la xarxa.

Informació i serveis per als visitants

És cert que algunes congregacions tenen actualitzat el seu web, amb tota la informació i l’agenda d’actes disponible. Però quan parlem d’atraure visitants de la resta de Catalunya o d’altres zones d’Espanya, s’hauria de tenir molta cura d’oferir aquesta informació coordinada a través de l’Agrupació i de la pàgina web de Tarragona Turisme.

El nou uniforme dels Armats es podrà veure el diumenge 17 de març
El nou uniforme dels Armats es podrà veure el diumenge 17 de març

A més de la trobada de bandes de dissabte, aquests dies s’organitzen concerts, presentacions d’opuscles, exposicions, conferències i actes d’un gran significat com la presentació dels nous uniformes dels Armats que tindrà lloc diumenge 17 de març a l’Amfiteatre. Després, entre Diumenge de Rams i Diumenge de Resurrecció, Tarragona viurà una setmana intensa amb la Mostra dels Passos a la Catedral i les esglésies de Natzaret, Sant Miquel del Pla i Sant Llorenç; processons, via crucis, i la culminació del Divendres Sant.

On és la informació de totes aquestes activitats? El visitant de Barcelona, Vitòria, Madrid o Montpellier que vulgui venir per Setmana Santa a Tarragona, com es pot assabentar del potencial cultural i religiós de la ciutat? Qui es preocupa de donar a conèixer a tot el món la seixantena d’actes que organitzen durant aquest mes les diferents confraries, gremis, germandats i congregacions?

Activitats només per als confrares?

A voltes, hom té la sensació que cada confraria fa les seves activitats pensant només en els seus membres i simpatitzants. L’Agrupació i, de retruc, el Patronat de Turisme, haurien de tenir un paper molt més actiu per fer de la Setmana Santa un gran moment d’atracció de visitants.

Mireu el web de l’Agrupació (l’agenda d’actes està buida) i el de Tarragona Turisme (només explica les visites guiades als misteris que organitza l’empresa Auriga). El resultat és desolador.

Sort que hi ha iniciatives personals que salven, en part, aquestes mancances clamoroses. Per exemple, el bloc de Daniel Pallejà, confrare de la Germandat de Jesús Natzaret i de la Congregació de La Sang. Allà trobareu totes les previsions i la crònica dels actes ja realitzats, a més d’una gran quantitat d’informació i documents complementaris. Amb sort, alguns turistes potencials que vulguin visitar Tarragona trobaran a la xarxa aquesta pàgina web.

Presentació de l'Opuscle de l'Agrupació, a càrrec d'Andreu Muñoz (foto: Cristina Aguilar, diari Més)
Presentació de l’Opuscle de l’Agrupació, a càrrec d’Andreu Muñoz (foto: Cristina Aguilar, diari Més)
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

4 COMMENTS

  1. Segur que sempre es pot millorar, i cal fer-ho perquè va en benefici de tots els que estimem la Setmana Santa i la nostre ciutat, però s’ha de dir que l’informació dels actes de Setmana Santa es a la web http://www.ssantatarragona.org, i a més del bloc mencionat a l’article, hi ha molts altres llocs a la xarxa (webs de germandats i confraries, facebook: privats i de grups, blogs,…) on es poden visualitzar.
    Cal sé crític i millorar, repeteixo, però tampoc hem de “flagel·lar-nos” més del necessari !!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here