16 C
Província de Tarragona
Divendres, maig 17, 2024

La Cucafera evita una nova polèmica

Un dels elements del Seguici Popular que viu a la Casa de la Festa (protagonista de l’anterior article del FET A TARRAGONA) és la Cucafera. És una de les bèsties més estimades pels més menuts de la ciutat, però també la de dimensions més grans.

La Cucafera, en plena actuació per Santa Tecla, al costat dels porxos del carrer Merceria (foto: tgnbarridel port.blogspot.com)
La Cucafera, en plena actuació per Santa Tecla, al costat dels porxos del carrer Merceria (foto: tgnbarridel port.blogspot.com)

Aquest fet, precisament, és el que ha obligat els portadors de la Cucafera a no demanar aquest any a l’ajuntament participar a la Baixada de l’Àliga 2013. La Colla de la Cucafera, del barri del Port, va fer aquesta sol·licitud l’any passat, però el consistori s’hi va negar al·legant motius de seguretat.

Això va provocar una polèmica, perquè la colla reivindicava poder sortir a la nocturna Baixada de l’Àliga, igual que ho fan altres elements del Seguici. Van protestar aquella nit de manera simbòlica fent la baixada amb una gran panerola. I aleshores es van adonar de la dificultat de fer l’itinerari pels carrers de la Part Alta enmig d’una gentada que vol participar-hi molt activament.

Canvi d’opinió

L’experiència de l’any passat amb la panerola ha fet reconsiderar la postura als membres de la colla, tal com explica el bloc del barri del Port de Tarragona http://tgnbarridelport.blogspot.com

Per tant, ara que l’ajuntament ha obert el termini per inscriure’s a les activitats festives de Sant Magí i Santa Tecla, els de la Cucafera han decidit renunciar a la Baixada de l’Àliga, però sí demanaran sortir a la Baixadeta Petita, amb la Cucafereta, al costat de la resta d’elements del seguici infantil.

Una decisió assenyada i encertada de la colla de la Cucafera, que han sabut rectificar la postura de l’any passat després de l’experiència viscuda. I és que la Baixada de l’Àliga ha esdevingut un acte tan massiu que reclama totes les màximes precaucions perquè els residents de la Casa de la Festa no prenguin mal.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here