18.2 C
Província de Tarragona
Divendres, maig 17, 2024

Nàstic, tenim pressa!!!

Malgrat la derrota a Llagostera, el Nàstic té a tocar l'objectiu de jugar el play off d'ascens (foto: Francisco J. Pérez)
Malgrat la derrota a Llagostera, el Nàstic té a tocar l’objectiu de jugar el play off d’ascens (foto: Francisco J. Pérez)

“Es justamente la posibilidad de realizar un sueño, lo que hace que la vida sea interesante”. Jordi Abella penjava aquest enllaç al seu compte de Twitter quan anava ahir dissabte camí de Llagostera. El preparador físic del Nàstic comentava que seria un partit més, però no un partit qualsevol, el que havien de jugar els granes a terres gironines.

Poc podia preveure Jordi Abella que el pròxim diumenge haurà de dirigir el Nàstic des de la banqueta del Nou Estadi, per l’expulsió de Javi Salamero i Jesús Serrano a Llagostera. Tindrà així l’ocasió de ser més protagonista encara de fer realitat un somni que fa la vida molt més interessant. Un somni que encara és possible, malgrat l’ensopegada d’aquest cap de setmana.

La veu del líder 

Un dels detalls d’aquesta “primavera grana” és poder llegir cada setmana, després dels partits, els missatges de Josep M. Andreu al grup del Sempre Nàstic al Facebook. “Avui hem perdut una batalla de forma injusta, però no la guerra! Lluitarem fins al final. Moltíssimes gràcies, AFICIÓ!!!”,  clamava el president dissabte a la nit. I l’afició el segueix com un gran líder que és.

L’entorn grana es mou entre la irritació per les decisions arbitrals, la resignació per entendre que és impossible guanyar tots els partits després de vuit victòries consecutives i l’ansietat per assolir l’objectiu. Amb el pas de les hores, però, les crítiques a l’actuació arbitral han anat perdent pes a favor de missatges en clau positiva: “Créixer davant l’adversitat”, “la derrota ens farà més forts”, “res no està perdut”.

L'afició grana, aquest dissabte al Municipal de Llagostera (foto: Jordi Blanch)
L’afició grana, aquest dissabte al Municipal de Llagostera (foto: Jordi Blanch)

Aquesta temporada l’etiqueta de Twitter més útilitzada pels nastiquers és #tornarem, tot i que se n’han anat afegint d’altres amb prou èxit. Arribats a aquest punt de la cursa (a cinc jornades del final, a cinc punts del play off), augmenta l’ansietat perquè l’objectiu sembla a tocar. I en aquest context, el planeta grana pot fer seva una etiqueta que ha fet fortuna en altres àmbits polítics i socials: #tenimpressa.

Raons per pujar 

Tenim pressa perquè l’ascens a 2ª A és necessari i, fins i tot, urgent, per frenar el forat econòmic i acabar amb la depressió esportiva de les darreres temporades. Sense l’ascens, la sortida de la crisi serà molt complicada.

Tenim pressa perquè l’empenta de l’equip ha il·lusionat en només dos mesos una massa social que estava resignada i decebuda. El context actual és favorable: venim de darrera, però amb molta força i amb molta gent disposada a empènyer en el camí.

Tenim pressa perquè s’han d’aprofitar les oportunitats tal com vénen. Hem de prémer l’accelerador i ficar-nos al play off.  Però també hem de pensar en un pla B per intentar que aquesta onada, aquesta marea grana sobtada, no sigui un fet conjuntural, i esdevingui la base per a una nova època daurada del club.

Tenim pressa perquè arribi diumenge vinent i la visita del Constància al Nou Estadi ens refermi en les nostres conviccions.

I tenim pressa perquè el somni de Jordi Abella i de tots els nastiquers sigui realitat i ens faci la vida molt més interessant i apassionant.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here