16.9 C
Província de Tarragona
Dimarts, abril 16, 2024

S’estrena la revetlla de Sant Jordi

revetlla sant jordi cartell

Estrenem una nova revetlla. A les ja tradicionals de Cap d’Any i Sant Joan i les tarragonines de Sant Magí i Santa Tecla, avui hi afegim una altra: la revetlla de Sant Jordi. Aquesta, però, sense orquestres, cantants ni dj’s damunt d’un escenari enmig d’un gran espai obert.

La de Sant Jordi serà una revetlla més de portes endins, en les hores prèvies a la gran festa de la rosa i el llibre al carrer. A partir d’avui, cada 22 d’abril les biblioteques públiques obriran en un horari gens habitual, fins a dos quarts d’onze de la nit, i s’ompliran amb activitats culturals i lúdiques.

 Biblioteca Pública Tarragona

A Tarragona la revetlla del local del carrer Fortuny la coorganitzen la Biblioteca Pública, el Centre de Normalització Lingüística, la Direcció de Política Lingüística i Òmnium Cultural. S’hi han preparat diverses activitats gratuïtes i obertes a tothom a partir de les set de la tarda: xerrades, lectures i representacions teatrals.

La iniciativa, impulsada pel Departament de Cultura de la Generalitat, d’entrada sembla positiva, però caldrà veure l’atractiu que suposa i el grau de participació dels ciutadans. La setmana passada advertíem al FET A TARRAGONA del risc d’acumular en pocs dies una gran quantitat d’activitats literàries i presentacions de llibres. Tantes que poden saturar fins i tot el públic lector.

Aplaudim la idea però emplacem administracions públiques, editorials, llibreries i entitats relacionades amb la literatura a que es plantegin una programació d’activitats coordinada de cara al Sant Jordi dels pròxims anys. Sense coordinació, es malbarataran un munt d’esforços i energies en l’organització d’actes literaris que potser tindran una escassa assistència.

Poques biblioteques 

I una dada molt preocupant per acabar: La revetlla de Sant Jordi se celebrarà a totes les biblioteques públiques de Catalunya. Segons les dades oficials del govern, a la festa participaran 5 biblioteques de Tarragona i 4 de les Terres de l’Ebre. Unes xifres que estan molt per sota de les de Girona (22 biblioteques) i Lleida (18). Unes dades que revelen el greu dèficit de biblioteques al territori i a la ciutat.

La Biblioteca Pública de Tarragona  ofereix un molt bon servei, avalat per la gran quantitat d’usuaris, i malgrat les retallades dels darrers temps. Avui els seus professionals tindran una tarda – nit de molta feina, però l’acabaran d’una manera diferent a la resta de dies, amb una revetlla envoltada de llibres i lectors.  Feliç Sant Jordi!!!

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here