23.7 C
Província de Tarragona
Diumenge, juny 16, 2024

El trenet de les tapes

Ballesteros, Abelló i Olivier amb els propietaris del Restaurant Manolo, un dels participants al Tarragona dTapes
Ballesteros, Abelló i Olivier amb els propietaris del Restaurant Manolo, un dels participants al Tarragona dTapes

Tapes marineres per començar la ruta. Una d’estil més innovador i una altra de cuina més tradicional. L’Onada Restaurant presenta un pop amb perles del Serrallo i Restaurant Manolo ofereix un romesco de rap amb patata i allioli negat. Una copa de vi i una altra de cava per acompanyar els primers tasts de la cinquena edició del Tarragona dTapes.

L’Onada, establiment guanyador del concurs de l’any passat, obre el recorregut en trenet turístic del primer dia del certamen. Més de 50 convidats, entre autoritats, patrocinadors, col·laboradors i periodistes, omplen els dos vagons del comboi. Comanden l’expedició l’alcalde Ballesteros, el president de la Cambra Albert Abelló, la regidora de Turisme Pat Anton, i el vicepresident de l’Associació d’Empresaris d’Hosteleria, Rafa Olivier.

La regisora de turisme, l'alcalde i el president de la Cambra degusten la tapa de l'Onada
La regisora de turisme, l’alcalde i el president de la Cambra degusten la tapa de l’Onada

Partint de la seu de la Cambra, el trenet enfila el camí del Serrallo (amb infracció inclosa a l’alçada de Pere Martell) per degustar els primers plats. Els xefs dels dos locals triats esperen el grup i expliquen els detalls de cada proposta. Vi blanc per al pop, i cava per al rap. Bon sabor de boca en general i opinions diverses: alguns prefereixen l’estil més innovador, i d’altres es decanten per la tradició.

Arrenca “la més gran concentració de colesterol”, segons la definició que més agrada Albert Abelló. Un Tarragona dTapes que reitera la seva aposta per la qualitat, lamentant els locals que s’han quedat fora, i la concentració en tres zones de la ciutat: Serrallo, Centre i Part Alta.

El trenet turistic ha estat, per un dia, el trenet de les tapes
El trenet turistic ha estat, per un dia, el trenet de les tapes

Precisament, després de la primera parada, el trenet porta el grup cap al Centre, al restaurant 20 ala Rambla, que presenta un Mouse de foie i maduixa. I tanca itinerari amb dues propostes més a la Part Alta: el Restaurant Barhaus i la seva pilota de peix amb cruixent de llagostins, i el Restaurant Les Coques amb uns canelons d’albergínia amb ànec.

Entre tapa i tapa, i en un ambient distès i de “bon rotllo”, alcalde i president de la cambra comenten els seus gustos gastronòmics. Davant micròfons i càmeres, Ballesteros afirma que el Tarragona dTapes forma part d’un dels eixos de la promoció turística de la ciutat: el turisme gastronòmic.

A més de les cinc tapes mencionades, n’hi ha altres 38 que s’aniran elaborant a les cuines dels locals durant divuit dies, fins al 12 de maig, i que esperen ser degustades per tarragonins i turistes. L’operació “tapeo” ja està en marxa, i el trenet torna a la seva ruta habitual.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here