14.3 C
Província de Tarragona
Divendres, abril 19, 2024

Pere Navarro intenta “fer bullir” l’Olla

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, saluda els assistents al sopar de l'Olla en presència de Ferran Milà i José Cosano
El primer secretari del PSC, Pere Navarro, saluda els assistents al sopar de l’Olla en presència de Ferran Milà i José Cosano

“Que la llum del fanal t’il·lumini”, exclama Pere Salas. I la frase provoca somriures i bromes entre el grup. El fanal és al carrer Major, amb la Catedral de fons, i forma part de l’obra pictòrica que l’artista tarragoní lliura a Pere Navarro, primer secretari dels socialistes catalans, avui protagonista de l’actualitat per la carta de Carme Chacón i per la reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

L’escena del quadre arriba al final del sopar organitzat per l’Olla, col·lectiu comandat per Ferran Milà i amb participació majoritària de botiguers, que ha tingut com a convidat al líder del PSC.  Sopar al Tòful de Mar, amb el so plàcid de les onades, però amb algunes preguntes punyents dels assistents que revelen el malestar de molts ciutadans amb la classe política.

Programa polític 

El cap dels socialistes catalans reconeix errors de l’etapa de govern anterior i dificultats per fer arribar la seva alternativa. Defensa polítiques de reactivació econòmica per estimular el creixement, i no només retallades. Aposta per una reforma fiscal per augmentar els ingressos i fa pedagogia de la seva opció federalista en el marc d’una reforma constitucional.

Pere Navarro treu pit a l’hora de defensar el seu lideratge  -que alguns qualifiquen de feble-  i recorda que ha estat l’únic dirigent que ha portat al PSC a votar diferent del PSOE al Congrés dels Diputats, i que ha demanat l’abdicació del rei Joan Carles.

I el comerç?

En qüestions estrictament de l’àmbit comercial, Navarro concreta poc: el projecte de gran “outlet” a Viladecans “no és el meu model”, però enten que l’alcalde de la localitat (socialista) li doni suport pels llocs de treball que pot suposar. El model de comerç a Catalunya “és una manera d’entendre les ciutats” que cal preservar amb ajuts i una millora en l’accés al crèdit.

Cal potenciar el comerç de qualitat i l’associació dels botiguers per fer campanyes conjuntes. Troba interessant la fórmula “A peu”, una filosofia de centre comercial a cel obert gestionat com si fos una gran superficie.

Pere Navarro amb l'alcalde Ballesteros i membres de la junta de Botiguers de Tarragona
Pere Navarro amb l’alcalde Ballesteros i membres de la junta de Botiguers de Tarragona

Pere Navarro sopa al costat de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros –un dels seus principals suports quan el van elegir líder del PSC-, i de tres membres de la junta de Botiguers de Tarragona: el president Ferran Milà, el vicepresident Carles Legaz, i el vocal José Cosano (exregidor del PSC).

Tres regidors socialistes 

En primera fila de la taula de convidats se situen els regidors Pau Pérez i Begoña Floría, mentre curiosament al final de la mateixa taula, gairebé d’amagat, s’asseu un altre regidor socialista: Carles Castillo. A Navarro també l’escolta Joan Basora, un habitual de l’Olla i cap local de Convergència fins que marxa a fer el cafè “amb els seus” a la Feria d’Abril.

I entre els botiguers, escepticisme en relació als polítics. Navarro ha vingut a intentar “fer bullir” l’Olla (com ho va intentar Felip Puig fa unes setmanes), però els comerciants troben a faltar mesures concretes per sortir d’una crisi de consum que els asfixia.  Al final, l’aplaudiment més gran de la nit és per al company botiguer i membre de l’Olla, Siscu Margalef.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here