30.6 C
Província de Tarragona
Dissabte, agost 13, 2022

La Chartreuse es posa guapa

Sala de la futura biblioteca de l'EOI
Sala de la futura biblioteca de l’EOI

La sala més espectacular es troba a la tercera planta de l’edifici: un espai rectangular, de sostres alts i inclinats amb travesses de fusta i que mira la plaça dels Infants. Havien estat les cel·les dels monjos, però ben aviat l’ocuparan els llibres de la biblioteca de l’Escola Oficial d’Idiomes de Tarragona.

Som a la Charteuse: la visita comença per l’última planta –“la joia de la corona”– on també trobem una sala d’actes que substitueix els antics oradors dels cartoixans. I al costat, una àmplia sala de reunions amb finestrals al pati de l’antiga fàbrica de licors.

Als professors del centre se’ls cau la baba visitant per dins la Chartreuse. Una vintena llarga d’aules de diferents mides distribuïdes en dues plantes, despatxos amb llum natural, vestíbul, serveis, tres accesos diferents… i una rehabilitació que preserva tots els elements arquitectònics d’interès de l’edifici.

Rehabilitació acurada 

El cap de l’obra, Marc Seguí, fa de guia i comenta tots els detalls de la feina feta a la directora de l’EOI, Yolanda Scott-Tennent, als mestres, i als regidors Joan Sanahujes i Xavier Tarrés. En aquests dos anys de treballs, s’hi han trobat diversos vestigis i s’hi han deixat a la vista algunes arcades i murs de pedra. “Ha estat una actuació complexa, perquè hem volgut mantenir l’embocall d’un edifici singular”, afirma Seguí.

Els operaris treballen aquests dies en el condicionament del pati de l’antiga fàbrica, després de consolidar l’edifici anomenat “Els alambins” i recuperar la seva façana. Aquest edifici, de moment, no se sap quin ús en tindrà. I encara queda dempeus una tercera construcció (antic magatzem) que tanca el jardí i que no ha estat rehabilitada.

Les obres per adequar la fàbrica a l’EOI estan a punt d’enllestir-se. Divendres 17 de maig és la data fixada per acabar la feina. Llavors, l’Ajuntament lliurarà les claus a la Generalitat i aquesta decidirà quan i com es fa la mudança a la nova seu. Aquesta és la principal preocupació de la direcció de l’escola, que enguany celebra el seu 25è aniversari. El cost de la reforma puja a 6.800.000 € que avança el Consistori i després retornarà el Govern.

Aquí podeu veure diverses imatges de l’exterior del conjunt d’edificis de la Chartreuse i de l’interior:

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

2 COMMENTS

  1. Molt bé, m’alegra que la Chartreuse surti del seu estat de cementiri i aviat pugui lluir i fer un bon servei a la ciutat.

    Ara bé, en comptes de “se’ls cau la baba” (incorrecte i calc del castellà) potser que escrivíssiu amb correcció, ja que l’article va dedicat a una futura escola d’Idiomes: Els cau la bava/ o / els queia la bava. De res.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here