16 C
Província de Tarragona
Divendres, maig 17, 2024

Compte enrera per al trasllat de l’EOI

 

Façana de la seu actual de l'EOIT a la Rambla Nova
Façana de la seu actual de l’EOIT a la Rambla Nova

L’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) ha tancat aquest divendres les seves portes per gaudir de l’habitual descans estiuenc. Les d’enguany, però, no seràn unes vacances normals.

L’ajuntament va enllestir el passat mes de maig la rehabilitació de la fàbrica de la Chartreuse, la nova seu de l’escola, i la recepció de l’obra per part de la Generalitat, titular de l’equipament, és inminent.

Aquest és el darrer tràmit abans de fer el trasllat, però l’inici del proper curs és molt a prop i cada dia que passa queda menys temps per fer una mudança d’aquestes dimensions, segons alerten els professors.

Després de dècades reivindicant una seu digna i de 14 anys de treballs i projectes per reformar l’antiga destil.leria, el conte de mai acabar de l’EOI i la Chartreuse segueix dilatant el seu final (feliç).

Ajuntament i Generalitat ultimen el trasllat a la Chartreuse a un mes i mig del nou curs

Tècnics de l’ajuntament, que va avançar els diners de la rehabilitació per desbloquejar un pla que la Generalitat havia aparcat, s’han reunit els darrers dies amb membres de la Direcció General de Patrimoni del Govern i amb el delegat a Tarragona, Quim Nin, per enllestir el traspàs. Fins i tot van visitar la nova seu per estudiar in situ les condicions de la mudança.

Fonts de les dues parts coincideixen en dir que no hi ha cap problema, però encara no s’ha fet oficial la data del lliurament de les claus i aquest pas manté aturat la resta del procés. L’equip directiu de l’escola veu amb preocupació la trigança i ha fet totes les gestions possibles per presionar la Generalitat, però al final han marxat de vacances sense saber a on començaran el curs 2013-2014.

La directora de l’EOI, Yolanda Scott-Tennent, recorda que la data d’inici de les classes és el 19 de setembre i que abans han de gestionar una de les tasques més complicades de cada any: les preinscripcions i matriculacions dels 3.000 alumnes del centre.

Fer coincidir tot això amb un trasllat és impossible des del punt de vista logístic i de recursos humans, alerten des de l’escola.

L’única alternativa viable a aquestes alçades seria fer la mudança aprofitant les vacances d’agost, tot i que això obligaria a mobilitzar personal de l’escola (professors inclosos) en mig del seu reglamentari periode de descans.

Passadís de comunicació de les aules al rehabilitat espai de la fàbrica de la Chartreuse
Passadís de comunicació entre les aules al rehabilitat espai interior de la Chartreuse

Tampoc es descarta començar el curs a l’actual seu, ubicada al número 105 de la Rambla Nova, i fer el canvi un cop hagi passat el periode de matriculació.

Els mestres i alumnes de l’EOI tenen la pell dura després de tants anys de reinvidicacions i promeses incomplertes. La seva paciència sembla no tenir límit, pero com confessen alguns d’ells en veu baixa, veure la nova seu enllestida i buida mentre ells romanen a les deteriorades i malmeses instal.lacions de la Rambla Nova es gairebé com una tortura.

Hi haurà fumata blanca a l’agost?

Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here