25.1 C
Província de Tarragona
Diumenge, juny 9, 2024

La Sala Trono, Repsol i el vodka rus

Una parella d'actors de Mokoskaia del Nord acompanyen Joan Negrié, director del FITT, i Josep Bertran, de Repsol, en la presentació de la segona edició del festival
Una parella d’actors de Mokoskaia del Nord acompanyen Joan Negrié, director del FITT, i Josep Bertran, de Repsol, en la presentació de la segona edició del festival

El director del Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT) i gestor de la Sala Trono, Joan Negrié, i el responsable de comunicació i relacions externes de Repsol a Tarragona, Josep Bertran, signen el conveni i es donen la mà, cordialment, a la plaça del Ball de Dames i Vells. L’acte és motiu d’alegria.

Les respectives rúbriques permeten garantir que el FITT tiri endavant, ja que l’empresa petroquímica aportarà 20.000 euros a l’organització del festival. Negrié vol agrair el suport econòmic, i també aprofita l’avinentesa per explicar que estan tancant la programació definitiva, que comptarà amb la presència, entre d’altres, de companyies provinents del Regne Unit, Uruguai i Argentina. Malgrat les dificultats econòmiques, doncs, l’acord permetrà que el festival de noves dramatúrgies, de caràcter bianual i organitzat per l’equip de la Trono, pugui celebrar la seva segona edició a la ciutat entre el 26 i el 30 de juny.

Noves dramatúrgies en espais històrics 

El FITT, tal com descriuen els organitzadors, és un “aparador de noves propostes escèniques internacionals”, una “porta oberta al talent dels millors creadors contemporanis”. Però el “tret diferencial”, com destaca Negrié, és el fet que “obre nous escenaris en espais no teatrals”, que alhora representen  “espais històrics i patrimonials” de la ciutat.

Josep Bertran i Joan Negrié signen el conveni de col·laboració: Repsol aporta 20.000 euros al FITT
Josep Bertran i Joan Negrié signen el conveni de col·laboració: Repsol aporta 20.000 euros al FITT

Aquest és un aspecte que, de fet, en l’edició del 2011, ja fou bàsic. Aleshores els escenaris escollits van ser l’Antiga Audiència, la capçalera del Circ i el Conservatori de Música. I enguany, entre d’altres, han triat la Casa Canals (carrer d’en Granada) i el Col·legi d’Arquitectes (carrer Sant Llorenç).

El paper dels mecenes

Cal recordar, però, que el FITT també està cercant altres vies de finançament per mitjà del micro-mecenatge, l’anomenat crowdfunding, a través de l’espai que han habilitat a Verkami. De moment, gràcies a l’aportació de més de 40 mecenes, han aconseguit prop de 2.000 euros. Fins al 9 de juny tothom qui vulgui podrà contribuir, amb una quantitat econòmica que pot anar des dels 15 fins als 200 euros, perquè l’organització pugui arribar als 4.500 euros que demanen.

El conveni signat entre Negrié i Bertran representa un nou compromís de Repsol amb la Sala Trono. De fet, la mateixa empresa fou la que el passat mes d’octubre de 2012 va renovar l’acord amb la Sala Trono per invertir-hi fins a 15.000 euros (9.000 més que l’any 2011), que pretenien pal·liar la retallada de subvencions públiques.

La suposada beguda russa

Durant l’acte per fer públic el conveni Bertran, Negrié i tots els assistents han gaudit de la presència especial de dos actors de la companyia de teatre nacional de Moskoskaia del Nord. Sens dubte, dues cares molt reconegudes, potser massa i tot. Si ens hi fixàvem tan sols una mica hi podíem reconèixer perfectament Oriol Grau i Paloma Arza.

Els actors de Mokoskaia del Nord en un moment de l'actuació a la plaça de Dames i Vells
Els actors de Mokoskaia del Nord en un moment de l’actuació a la plaça de Dames i Vells

Pel que fa al nom de la companyia és molt similar al d’un vodka rus. Tot i que des de l’organització no ens ho han volgut confirmar (diuen que se’ls va ocórrer “prenent una cervesa”), s’hi assembla sospitosament. Colla de bandarres!

En qualsevol cas, aprofitem l’excusa del licor, doncs, per brindar perquè el festival sigui un èxit. La programació es presentarà el proper 31 de maig, i de moment ja han aconseguit convertir el groc Molière del cartell d’enguany en el “color de l’estiu”.

L’espectacle està assegurat. Molta merda!

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here