21.2 C
Província de Tarragona
Dissabte, juny 22, 2024

La flama independentista, més enllà de la Rambla

La primera flama per la independència es va encendre a Vic (foto: Assemblea Nacional Catalana)
La primera flama per la independència es va encendre a Vic (foto: Assemblea Nacional Catalana)

La vigília de la nit de Sant Joan, Tarragona encendrà la flama per la independència. L’Assemblea Nacional Catalana ja ha fixat la data, l’hora i el lloc: serà el dissabte 22 de juny, a les nou del vespre, a la Rambla Nova.

El FET a TARRAGONA ja us va avançar el passat mes de gener que aquest era un dels objectius principals  de l’ANC: http://wp.me/p2Ov9G-v4   L’entitat, amb poc més d’un any de vida, vol sumar Tarragona al conjunt de ciutats que ja han encès la flama els darrers mesos.

En un principi es va creure que la plaça de la Font era el lloc ideal per encendre una estelada amb milers d’espelmes –a Reus, es va fer a la plaça Mercadal amb 5.000 espelmes-, però finalment s’ha optat per la Rambla, i en un dissabte previ a la festa de Sant Joan amb tot el que representa aquesta data per al conjunt dels Països Catalans.

Hores de feina

L’acte és tot un repte pels organitzadors i caldrà comptar amb desenes de voluntaris. L’encesa de les espelmes començarà cap a les nou del vespre, però la configuració final de l’estelada es calcula que arribarà a les onze de la nit.

Una de les imatges de promoció d'Estelània,  fira itinerant independentista (foto: Estelània)
Una de les imatges de promoció d’Estelània, fira itinerant independentista (foto: Estelània)

L’encesa de la flama culminarà una jornada de reivindicació nacional en el marc de la Fira Estelània, una mostra itinerant que s’instal·larà des de les 10 del matí a la Rambla, amb nombrosos expositors que posen a la venda productes de tota mena: des de samarretes i vambes a embotits, formatges i jocs de taula.

Estelània compta també amb el suport de diferents entitats com l’Associació de Municipis per la Independència, Plataforma per la Llengua, Escola en Català i Plataforma pel Dret a Decidir, entre d’altres.

Una setmana després de la flama, divendres 28 de juny, l’ANC organitzarà un altre acte al Teatre Metropol, on es farà el lliurament de signatures per l’adhesió de l’Ajuntament de Tarragona a l’AMI, Associació de Municipis per la Independència, de la qual en formen part més de 600 consistoris.

Trepitjar carrers de la perifèria

Sense restar importància a  aquests actes, l’ANC  Tarragona i Òmnium Cultural, com a entitats de referència del projecte nacional, s’enfronten al desafiament més gran: explicar els beneficis que tindria l’estat propi a aquelles persones i zones de la ciutat que, en principi, són més reticents a les idees independentistes.

Cal respondre els dubtes i les pors a la independència. Cal explicar els avantatges econòmics, fiscals i socials que suposaria l’estat propi. Cal fer-ho als barris on es vota menys sobiranisme. Cal fer-ho en català i en castellà. Cal dialogar, debatre i ser pedagògic. Cal treballar intensament en zones com Bonavista, Torreforta, La Floresta o Sant Salvador.

Encendre la flama la nit del 22 de juny resultarà un acte bonic, efectista i de reafirmació, però el dret a decidir el futur del país i l’objectiu de l’estat propi només s’aconseguiran amb el suport d’una àmplia majoria social. I aquesta majoria cal anar a buscar-la més enllà de la Rambla Nova.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

  1. torno a repetir. Hi ha gent que està treballant, des dels moviments socials, per tot tipus d’objectius, entre ells aquest. Aquest divendres passat el Correllengua se celebrava a Torreforta, amb la implicació de les associacions de veïns, i dissabte a Maria Cristina, que té una realitat sociolingüística diferent de la de la Rambla, tot i que no tan diferent com Ponent. D’això, no en parleu. Teniu al·lèrgia a tots els moviments socials no institucionalitzats? És una llàstima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here