18.8 C
Província de Tarragona
Diumenge, maig 26, 2024

El Seguici s’entrena per la seva cursa

Comença el primer entrenanent de la "II cursa nocturna del Seguici"
Comença el primer entrenanent de la “II cursa nocturna del Seguici”

Són les nou del vespre i catorze corredors es reuneixen a la Via de l’Imperi. El punt de trobada no és casual. Des d’allí es donarà el tret de sortida , el proper dissabte 10 d’agost, de la “II Cursa Nocturna del Seguici”, coorganitzada per la Mulassa de Tarragona i Athletic Track.

Entre els presents, reconeixem cares de membres de la Mulassa de Tarragona, els diables Voramar i Víbria de Tarragona i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Fins i tot ens topem amb Sílvia Fuster, de la Víbria, que fou la guanyadora de la classificació femenina del Seguici l’any passat. Però no tan sols hi ha representada una petita part del Seguici Popular de la ciutat. També ens trobem amb un bon grapat de participants del club Bikila.

Fem foto de família i ells inicien el recorregut. Remarco especialment la tercera persona del plural. Jo me’n desmarco i els espero al carrer Major, ben a prop del pla de la Seu, on finalitza la cursa. Sincerament, no estem en condicions físiques per practicar el periodisme gonzo.

Foto de família amb els catorze participants en el primer entrenament
Foto de família amb els catorze participants en el primer entrenament

La fórmula dels entrenaments previs “oficials” ens sorprèn. El cap de colla de la Mulassa, Ricard Garcia, que podríem dir que és el pare de la cursa, ens explica que es tracta d’una iniciativa que ja els va funcionar molt bé l’any passat, perquè “et permet venir a provar i conèixer millor el circuit”. Els propers dimecres 17, 24 i 31 de juliol i 7 d’agost es tornaran a reunir a la Via de l’Imperi, a les 21h, per entrenar. Tothom hi és benvingut.

TRAMS COMPLICATS

És important també destacar que l’itinerari traçat és diferent al de l’edició anterior. “El recorregut d’enguany és més atractiu, i circula més per la Part Alta”, assegura Garcia. La Baixada Misericòrdia, el Seminari, i la plaça de les Cols són alguns dels espais emblemàtics de la ciutat pels quals els corredors hauran de passar durant els 5km de recorregut. Per acabar la cursa, els participants hauran de fer un darrer esforç i pujar les escales del Pla de la Seu abans de plantar-se a la meta. Un gest que la Mulassa també repeteix cada 22 de setembre i que carrega de simbolisme el final de la cursa.

La Cursa fusiona esport i solidaritat. I aquesta vegada pretén esdevenir també una festa per a tots els públics, ja que s’han preparat, fins i tot, curses infantils per a nens d’entre 5 i 12 anys (nascuts entre 2001 i 2008), que es duran a terme al Camp de Mart, a les 20h. Depenent de l’edat, els joves recorreran trams de 250m, 450m, 700m i 900m.

La prova nocturna canvia el recorregut per fer-lo “més atractiu”

L’esdeveniment, però, ja començarà a escalfar motors a partir de les 18h, quan s’iniciarà un gran recapte d’aliments, amb la col·laboració del Banc d’Aliments. També han confirmat l’assistència a l’acte la Mulassa petita i els Gegants de la Plaça de Sant Miquel, dos elements de l’entitat que amenitzaran la tarda juntament amb el seguit d’espectacles infantils i els inflables que cediran la Colla Jove i els Xiquets de Tarragona.

Els catorze valents finalitzen l’entrenament en 31 minuts. Garcia explica que és un ritme tranquil, “per poder córrer tots plegats” i que ningú es despengi. L’objectiu d’avui no és fer cap marca personal, sinó gaudir d’una vesprada esportiva agradable.

Sergi Malet, portador de la Mulassa, és un dels participants d’avui, i ens explica que un dels “pitjors trams” de la Cursa és “la pujada del passeig Torroja”, tot i que puntualitza que “com que la fas durant el primer quilòmetre de la cursa, s’afronta prou bé”. Per altra banda, el cap de colla de l’entitat assegura que per a ell un dels moments més durs es viu a la Baixada Misericòrdia. Malgrat que a Tarragona tot es consideri com a baixada, en aquest cas, es puja, i es nota.

Els corredors, acabant de pujar les escales de la Catedral
Els corredors, acabant de pujar les escales de la Catedral

 

La presidenta de la Mulassa, Bianca Garcia, afirma que la Cursa demostra que “el compromís de l’entitat amb la ciutat va més enllà de sortir per Santa Tecla”, i que treballen per estar “actius” durant tot l’any. Les inscripcions de la cursa es poden fer presencialment a la tenda Bikila Tarragona (av. Francesc Macià, 5) i per mitjà del web d’Athletic Events. Durant el mes de juliol tenen un preu de 10 euros, que al mes d’agost augmentarà fins els 12 (les inscripcions de les curses infantils tenen un cost simbòlic d’un euro).

L’any passat ja fou un èxit de convocatòria, amb la participació de més de 300 participants, però en aquesta edició esperen reunir entre 500 i 600 corredors. A més, la presidenta de la Mulassa ens assegura també que hi haurà “novetats” per Sant Magí. Estarem atents, doncs. Mentrestant, tots a córrer!

 

 

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here