23.4 C
Província de Tarragona
Divendres, juny 21, 2024

Tarragonisme anticatalanista?

 

 

 

 

 

 

El dia 28 de juny, l’ANC de Tarragona va presentar a l’oficina de l’OMAC, 9.370 signatures de tarragonins i tarragonines que sol·licitaven al Plenari de l’Ajuntament l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Aquesta campanya de recollida de signatures va començar davant la incertesa de si les institucions recollirien la creixent voluntat d’exercir el  dret a vot per decidir si Catalunya esdevé o no, un nou estat europeu.

 

Imatge de l'acte de tancament de la campanya de recollida de signatures al Teatre Metropol, el passat 28 de juny
Imatge de l’acte de tancament de la campanya de recollida de signatures al Teatre Metropol, el passat 28 de juny

En democràcia, aquesta es l’única manera de comptar majories i minories i de respectar la voluntat de la ciutadania. Aquesta iniciativa s’ha dirigit a tots els grups polítics del consistori sense excloure’n cap, perquè més enllà de legítimes diferències ideològiques, volem una Catalunya de tots i per a tots. No es tracta doncs d’ingenuïtat ni de partidisme, sinó de respectar i donar veu a tothom. A la tarda del mateix dia i al Teatre Metropol, es va fer l’acte públic de cloenda de la campanya.

 

El dia 19 de juliol, el grup municipal de CiU va presentar al plenari una moció per l’adhesió del consistori al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Queda clar que no era la moció avalada per les 9.370 signatures que l’ANC va presentar, però en recollia alguns aspectes amb l’objectiu de l’adhesió al Pacte Nacional. Entenem que CiU va considerar més adient  presentar la proposta que a nivell supramunicipal impulsa la seva federació i l’actual govern de la Generalitat, conjuntament amb d’altres organitzacions polítiques i socials.

 

El resultat de la votació es conegut per tothom. El PSC i el PP van tombar la moció de CiU que únicament va comptar amb el vot de la regidora de ICV, que alhora manifestava que s’haurien de buscar punts d’acord amb el PSC. Es significativa la sol·licitud de vot nominal que també recollia la nostra proposta, en la línea de respecte, transparència, llibertat i compromís individual que el tractament d’aquesta qüestió necessita, tal i com seria en un model electoral de vot en llistes obertes. Però sembla que es continua imposant un resultat estrictament partidista.

 

L’ANC de Tarragona es felicita de la feina feta pels seus voluntaris i se sent dipositària de la voluntat expressada per les 9.370 tarragonins i tarragonines que van signar durant la campanya. Mai cap campanya a la nostra ciutat havia recollit tanta quantitat d’adhesions nominals com les que l’ANC ha vehiculat. Repetim: Mai. Farien bé els partits polítics presents al consistori tarragoní de tenir-ho en compte.

 

Albert Cortés Monserrat

Coordinador Assemblea Nacional Catalana Tarragona

 

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here