19.8 C
Província de Tarragona
Dimecres, juny 12, 2024

El bon estat de forma del Seguici

 

La Via de l'Imperi, minuts abans que comencés la segona Cursa Nocturna del Seguici.
La Via de l’Imperi, minuts abans que comencés la segona Cursa Nocturna del Seguici.

El Portal del Roser es converteix en el punt de trobada per excel·lència dels 440 valents que afronten la segona Cursa Nocturna del Seguici de Tarragona. Escalfaments Via de l’imperi amunt, Via de l’imperi avall. Alguns aprofiten les Muralles per estirar els músculs. Sona el primer petard d’avís, i la marea de corredors baixa fins al punt de sortida.

 

Falten 10 segons per iniciar la cursa. Esteu preparats, pregunta l’speaker, just abans d’iniciar el compte enrere. Ho estiguin o no, això està a punt de començar. Les cames dels participants es mouen sense parar. Alguns realitzen uns petits salts abans d’iniciar la carrera. Tensió. Esclata el coet de sortida. L’arrencada dels primers en sortir és vertiginosa, i els menys hàbils amb la càmera amb prou feines podem capturar fotogràficament el moment.

 

Participants de la cursa acabant de pujar les escales de la Catedral, davant d'una gran expectació.
Participants de la cursa acabant de pujar les escales de la Catedral, davant d’una gran expectació.

Quan tota la cursa ja ha passat, el públic comença l’èxode. La majoria caminem direcció Pla de la Seu, on està situada l’arribada. Cal anar de pressa, tenint en compte que el primer classificat de ben segur que hi apareixerà en poc més d’un quart d’hora. I, efectivament, Sergio García, del club Athletic Track Bikila, finalitza la cursa en 17:47 minuts (amb una mitjana de 3:29 minuts per quilòmetre!), i que casualment era la persona encarregada de fer de llebre a les curses infantils. Els poursuivants, com dirien al Tour de França, van apareixent amb comptagotes. La primera dona classificada, Anahis Herrera, completa el recorregut amb un temps de 20:08 minuts.

 

L’itinerari, de tan sols 5km, és exigent, amb desnivells pronunciats. Entre les parts més dures destaca el tram que va del Portal de Sant Antoni al Seminari. Al carrer Major els participants reben el suport i els aplaudiments del públic. La majoria de corredors arriben esprintant a les escales de la Catedral., que pugen a gambades. Els corredors han de realitzar un últim esforç en aquells mateixos graons que la Mulassa sol pujar el 22 de setembre per la tarda, durant la cercavila de la Vigília.

 

El Pla de la Seu s’inunda de gent. El moment més àlgid, abans del lliurament de trofeus. L’ambient que hi ha em recorda, salvant les distàncies, a l’Entrada del Braç. Aquesta vegada, però, no ens topem amb els elements del Seguici Popular, sinó amb moltes de les persones que hi participen activament, amb sabatilles esportives, realitzant estiraments als peus de la Catedral. Això sí, presidint l’acte hi podem observar la Mulassa Petita i els Gegants de la Plaça de Sant Miquel.

 

GRAN PARTICIPACIÓ DE COLLES I CLUBS

Membres de la Colla Jove recollint el trofeu.
Membres de la Colla Jove recollint el trofeu.

Samarretes del Drac, la Víbria i els diables Voramar, la Colla Jove, els Xiquets, el Ball de Diables de Tarragona… també hi ha membres dels esbarts Dansaire i de Santa Tecla, els Nanos Vells i diversos grups de grallers, com Els Quatre Garrofers i els Alfàbrega. Fins i tot trobem persones apuntades en nom dels diables d’Altafulla.

 

El premi a la colla que aporta més participants acaba tenyint-se, per segon any consecutiu, de color lila. Crits de “i jove, jove, jove”. Aquesta vegada ha estat molt ajustat. El més ràpid en la classificació masculina del Seguici, David Vallverdú, però, forma part del Ball de Cossis. La classificació femenina en canvi se l’emporta Núria del Rio, de la Jove. Pel que fa als clubs, el més participatiu resulta ser el Club Bàsquet Tarragona. L’entrenador del primer equip, Berni Álvarez, és un dels padrins de la cursa, juntament amb el pilot de trial Albert Cabestany.

 

Fotografia de la sortida d'una de les curses infantils.
Fotografia de la sortida d’una de les curses infantils.

RECOLLIDA D’ALIMENTS, INFLABLES I CURSES INFANTILS

L’acte central, és a dir, la cursa nocturna, comença a les 21.30h, però diverses activitats amenitzen la tarda, a partir de les 18h, als jardins del Camp de Mart. Els inflables de la Jove i Xiquets desperten l’atenció de la canalla, i el Banc d’Aliments recull uns 90kg de menjar. Per cada quilo de vianda lliurat, una canyeta de cervesa ben fresca. També hi ha contacontes pels més petits.

 

Un dels plats forts de la tarda, les curses infantils, compten amb prop de 100 inscrits, nascuts entre el 2001 i el 2008. L’esplanada dels jardins del Camp de Mart acull carreres de 250m, 450m, 700m i 900m. En aquesta ocasió són els més menuts de la Mulassa els qui compten amb més corredors.

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ

La segona edició de la cursa acaba superant amb escreix la xifra de participants de l’any passat, que rondava els 300 corredors, amb una organització més polida, amb més actes, i amb la col·laboració, entre d’altres, de la Guàrdia Urbana. El que no varia és l’esforç desinteressat dels prop de 60 voluntaris que van tallar carrers i van preparar-ho tot. L’enhorabona a tots ells i a tots els participants, i fins la tercera edició!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Classificació de la segona Cursa Nocturna del Seguici

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here