Advertisement Advertisement
22.7 C
Província de Tarragona
Diumenge, octubre 1, 2023

La iMAGInada: un lustre de vida

Fotografia del concert d'anit dels Ivory, un grup de joves tarragonins amb molta projecció.
Fotografia del concert d’anit dels Ivory a l’escenari Cabaret de la iMAGInada. Es tracta d’un grup de joves tarragonins amb molta projecció (FOTO: Saskia Aguilar).

La iMAGInada compleix un lustre de vida, i els seus organitzadors han decidit celebrar-ho de forma ambiciosa: ampliant l’activitat de dos a cinc dies i afrontant una nova localització, molt més lluïda. Abandonen així el format original de dues nits al Passeig de les Palmeres per oferir, del 14 al 18 d’agost, tot un seguit d’activitats als jardins del Camp de Mart.

Durant aquests cinc anys han presentat actuacions de grups tarragonins reconeguts com Extracto de Lúpulo, El Son de la Chama o els rumberos Vergüenza Ajena, i d’altres formacions d’arreu de les nostres contrades com Txarango, The Kluba, Satriale’s, Malakaton i Papagayo.

Cartell de la iMAGInada 2013.
Cartell de la iMAGInada 2013.

Tot i que els concerts en directe hi juguen un paper important, la proposta no és exclusivament musical. I, en aquest sentit, cal destacar que enguany han bastit una programació més completa que en edicions anteriors. Per exemple, han aconseguit ampliar el mercadet amb més d’una trentena de paradetes, en les quals es poden trobar llibres, articles de teràpia natural, bijuteria, roba feta a mà i productes artesanals.

Un dels components més marcats de la iMAGInada és el seu “rerefons social”, tal com explica Roger González, un dels membres de l’organització. L’objectiu que es marquen, més enllà de l’oci i l’entreteniment, és convertir el Camp de Mart en un “espai de reflexió i debat”, de foment de l’esperit crític. En aquest sentit, han coordinat un seguit de xerrades sobre temàtiques com l’ensenyament lliure, els moviments socials i el control de les pròpies emocions. També hi tenen cabuda la poesia, el teatre i la dansa.

ELS ORÍGENS

Concert dels Satriale's a l'edició de la iMAGInada 2012.
Concert dels Satriale’s a l’edició de la iMAGInada 2012.

Els orígens de l’esdeveniment es remunten a l’any 2009, quan tot un seguit de col·lectius, entre els quals figuraven l’Assemblea de Joves de Tarragona —que ja no existeix com a tal—, l’Ateneu Llibertari Alomà, la Coordinadora Tarragona Patrimoni per la Pau i el Saler, van decidir implicar-se en la gestació d’una festa alternativa per Sant Magí. “Volíem crear una festa diferent” explica González, que ha viscut l’evolució de tots aquests anys. “La temporada adequada per fer-ho era Sant Magí”, afegeix. “Preteníem així potenciar la Festa Major petita”.

Actualment, la iMAGInada està coordinada per mitjà d’una associació cultural que s’ha constituït, de manera formal, precisament aquest mateix any, i que naix de la suma d’implicacions individuals perquè aquest projecte continui tirant endavant.

 

Entrada a l'espai de la nova iMAGInada, situada als jardins del Camp de Mart (CEDIDA: Imaginada).
Entrada a l’espai de la nova iMAGInada, situada als jardins del Camp de Mart (CEDIDA: Imaginada).

HI COL·LABOREN CINQUANTA-CINC VOLUNTARIS

Per poder engrandir la festa necessitaven també ampliar el volum de gent compromesa amb la iMAGInada, i és per això que a principis d’agost van fer una crida per aconseguir voluntaris. Al final, compten amb cinquanta-cinc persones que han decidit contribuir-hi amb esforç, treball i hores. “Ara tenim molta més feina, però el fet que sempre puguis comptar amb set o vuit persones disponibles en cada moment ens permet repartir-nos millor les tasques”, assevera González. “Estaríem morts sense tots ells”, sentencia, mentre somriu. A més, assegura: “Ha entrat molta gent jove”. La continuïtat de la festa, doncs, sembla assegurada.

“ELS TARRAGONINS HAN RESPost”

Des de finals de gener que es reuneixen per elaborar-ho tot. El treball de planificació, producció i realització ha pagat la pena.  En aquests dos primers dies l’afluència de gent ha estat major que en d’altres anys. I això que, pel que fa al contingut musical, la traca de grups locals coneguts la reserven per aquest dissabte 17, amb la participació destacada de Extracto de Lúpulo i el Son de la Chama, i pel diumenge 18, en què, entre d’altres, hi seran presents el cantautor Oscàrboles i La Risspect Krew.

De moment, González fa una valoració “molt positiva” dels canvis introduïts en aquesta cinquena edició de l’esdeveniment. Considera que en tots aquests anys han aconseguit “construir físicament l’alternativa” que buscaven. “Els tarragonins han respost”, afirma. Sens dubte, l’acte s’ha consolidat en l’agenda d’actes de Sant Magí.

 

Els cartells dels cinc anys d’iMAGInada 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here