18 C
Província de Tarragona
Dimecres, juny 12, 2024

Les cases del FET

Façana de la Llibreria de la Rambla.
Façana de la Llibreria de la Rambla, a la Rambla Nova.

El FET a TARRAGONA vol ser alguna cosa més que una nova iniciativa informativa a la ciutat. Conscients dels canvis estructurals que està visquent el periodisme volem aprofitar aquesta etapa històrica per innovar i oferir un producte comunicatiu a l’avantguarda.

 

En aquest objectiu s’inclou la nostra aposta empresarial de petit format, dirigida i gestionada per periodistes. També l’especialització en la informació local i la diferenciació, dins d’aquesta, mitjançant una selecció temàtica que fuig de la notícia més inmediata i de l’agenda política i mediàtica.

 

Cal Matias, al Serrallo.
Cal Matias, al Serrallo.

El mateix esdevé amb l’aposta al web pel gènere més analític i subjectiu de la crònica i per explicar les històries de la gent que viu i fa Tarragona. Aquesta fòrmula la repetim, encara amb més qualitat, reflexió i opinió, a la revista del FET que estrenarem el 9 de setembre.

 

En consonància amb els continguts, volem crear també una relació directa i recíproca amb els lectors. Una mena de pacte d’amistat i fidelitat mútua per teixir xarxes col.lectives en benefici del progrès de Tarragona i la seva gent.

 

El Lloro, al carrer Governador Gonzàlez.
El Lloro, al carrer Governador Gonzàlez.

Es per això que la base del nostre projecte són els subscriptors. Una fòrmula que no és nova, ja que fou així com nasqué el periodisme modern. Us recordem que, fins el 9 de setembre, oferim un descompte del 17% en la subscripció anual (25€ per sis números). Si ho voleu, feu click aquí, poseu les vostres dades, i rebreu còmodament la revista a casa.

 

El retorn als orígens, una fòrmula sempre adient en temps de crisi, ens ha portat a decidir també un sistema diferent de venda de la revista, que vol potenciar aquesta relació especial amb el lector i la societat civil tarragonina. El FET només el podreu trobar, per un preu de 5€, a sis establiments de la ciutat, tots ells de reconegut prestigi i simbolisme.

QUATRE LLIBRERIES I DOS LOCALS EMBLEMÀTICS

Quatre són llibreries. La primera és la Llibreria de la Rambla  (Rambla Nova, 99) un espai històric obert el 1968 i que fou centre clandestí de la lluita antifranquista i de la defensa del catalanisme i el republicanisme. El seu fundador, Ramon Marrugat, ha recollit enguany en un llibre, La Llibreria de la Rambla i l’alternativa cultural a Tarragona (1968-1980), la trajectòria del local.

 

Llibreria Adserà, a la Rambla Nova.
Llibreria Adserà, a la Rambla Nova.

Tot i ser més recent, la Llibreria La Capona (Gasòmetre, 41-42) és un altre referent dels amants de la lectura. Fundada el 1997 participa de forma activa en la vida cultural tarragonina. El mateix esdevé amb la Llibreria Adserà  (Rambla Nova, 94), sempre atenta al treball dels creadors locals.

 

La quarta llibreria a on es podrà comprar el FET és un clàssic del barri del Serrallo, Cal Matias  (Trafalgar, 7). Especialitzada des dels seus inicis en llibres nàutics (encara conserva una important col·lecció), és un punt de trobada molt estimat pels serrallencs.

 

La Cocotte, a la plaça del Rovellat.
La Cocotte, a la plaça del Rovellat.

La revista tindrà dos punts més de venda a on canviarà els llibres com a companys d’espai per altres elements allunyats del món editorial, però que representen valors vinculats al projecte com ara l’emprenedoria, la innovació, el disseny i l’amor per Tarragona.

 

El primer d’ells és La Cocotte  (Plaça del Rovellat, 13). Un cafè que també es pastisseria, botiga d’objectes miscelanis i espai de reunió, i que en poc temps s’ha fet un lloc a la Part Alta per la seva deliciosa aposta pel menjar i l’avantguarda. Una iniciativa premiada en el certamen Tàrraco Empresa Jove.

 

El mateix es pot dir de El Lloro  (Governador Gonzàlez, 18), continuador de la nissaga del mític El Negrito i la Negrita, a l’entorn de la Plaça Corsini, i espai de referència per fer un regal diferent, sorprenent, modern o alternatiu.

 

Aprofitant que el primer número del FET dedica la seva portada i el dossier central a les festes de Santa Tecla, durant els dies de la celebració també es podrà comprar la revista a l’estand de les festes, ubicat al Teatre Tarragona.

 

La Llibreria de la Rambla, La Capona, la Llibreria Adserà, Cal Matias, La Cocotte i El Lloro. Sis punts de venda, sis espais culturals de Tarragona on la revista del FET es trobarà com a casa. Us hi esperem.

La Capona, al carrer Gasòmetre.
La Capona, al carrer Gasòmetre.
Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here