Una de les maneres que hi ha de fer cultura és, precisament, escrivint la cultura des d’un enfocament diferent. És el cas del mitjà digital FET a Tarragona, encetat fa uns mesos per Ricard Lahoz i Josep Ardila i en constant creixement de col·laboradors i novetats. Es tracta d’un mitjà escrit que recull la sensibilitat radiofònica: quan un professional, durant anys, està cada dia entrevistant i escoltant desenes de persones que parlen sobre la seva tasca, que expliquen com han tirat endavant els seus reptes i que detallen la manera com han desenvolupat un projecte creatiu o social o cultural, aquest professional és més conscient que ningú que la cultura no és un fet puntual, sinó una realitat constant, quotidiana, i que està present en el dia a dia de tots.
El FET a Tarragona té aquest tret distintiu i els periodistes que el conformen estan atents a l’actualitat, però no només a l’actualitat a què estem acostumats, sinó també a l’actualitat que poques vegades s’escriu, la de les entranyes dels projectes i les iniciatives de la ciutat. En aquest sentit, han publicat ja articles excel·lents que descobreixen l’emoció i el valor humà de la cultura.
El 2012, quan es va iniciar el T/Blog en el marc de la Capital de la Cultura Catalana Tarragona 2012, vam tenir clar que, des de llavors, aquest espai havia de servir per reconèixer la tasca diària dels creadors, els gestors i els dinamitzadors culturals, que n’havíem de mostrar la constància, l’esforç que invertien en els seus projectes i el seu talent i també per mirar a través del pany i ensenyar les bambolines de la cultura, que són realment interessants. El FET a Tarragona això ja ho està fent des que va començar el seu camí i, per tant, aquest mitjà i el T/Blog fan xarxa i enceten un espai de col·laboració per compartir continguts i, sobretot, enfocament. A partir d’ara, doncs, alguns dels articles que publiquem en aquest blog també els podeu llegir al FET a Tarragona, i a l’inrevés, cosa que facilita l’accés dels lectors a aquestes “altres històries” de la ciutat. Perquè parlar d’aquesta cultura és també “fer cultura”.
Rosa Comes