29.3 C
Província de Tarragona
Dijous, juliol 11, 2024

Una cançó amb data de caducitat

Gerard Sesé, politòleg i músic resident a Tarragona, ha escrit una cançó pensada per a la Via Catalana de l'Onze de Setembre
Gerard Sesé, politòleg i músic resident a Tarragona, ha escrit una cançó pensada per a la Via Catalana de l’Onze de Setembre

La cançó “Mà en mà” s’ha parit a Tarragona. Un dels himnes que vol impulsar la Via Catalana de l’Onze de Setembre s’ha anat configurant entre la plaça Ponent i el Parc de la Ciutat. El seu impulsor és el barceloní i resident a Tarragona, Gerard Sesé, que ha comptat amb el suport dels seus col·legues Narcís Perich i Gonçal.

 

Politòleg, showman i músic, Gerard Sesé també ha treballat de periodista. El seu últim disc “De peus al cel” és de data recent (febrer 2013), i la idea de la cançó vinculada a la cadena humana de la Diada arrenca el mes de juny. Una composició a sis mans elaborada entre matalassos i en estones lliures de feina.

 

Un cop enllestida la cançó, els promotors la van enviar a l’Assemblea Nacional Catalana i els van demanar permís per utilitzar-la com a element promocional i d’acompanyament a la Via. El vídeo amateur, sense mitjans professionals, es va filmar un migdia als jardins de la Quinta de Sant Rafael. En la primera setmana, el vídeo l’han vist més de 32.000 persones.

Gerard Sesé escriu a Tarragona “Mà en mà” per a la Diada

Gerard Sesé –nom autèntic, no artístic- reconeix que busca un doble objectiu amb “Mà en mà”: identificar-se i col·laborar amb la causa que promou l’ANC i aconseguir una certa notorietat en el seu projecte musical. Té clar, però, que és una cançó amb data de caducitat i que difícilment transformarà la seva carrera. Això sí, el seu web ha vist incrementar el nombre de visites.

 

“M’agradaria que la cançó anés creixent en els pròxims dies fins arribar a la Diada”, explica el Gerard fent un cafè. “No havia escrit altres cançons polítiques. M’agrada l’electrònica i el meu estil és pop d’autor”, assegura. Es considera semi-professional, perquè no pot viure exclusivament de la música i, ara, la crisi l’obliga a fer més concerts en solitari, sense banda, en formats molt reduïts.

 

Sesé veu amb optimisme el panorama musical del pais: “Hi ha més estils, més varietat. S’ha obert el ventall i es fa amb molta qualitat”. Ell, a través d’internet, ofereix gratuïtament les seves cançons a aquells que les vulguin descarregar. “”No puc posar un preu a la música, estic en un nivell en què necessito donar-me a conèixer”, admet.

 

I l’Onze de Setembre, què farà en Gerard? Evidentment, participarà a la cadena, però encara no ha concretat com ni el tram escollit, i el que més desitja és que la seva cançó soni sense parar al llarg dels més de quatre-cents quilòmetres de la Via Catalana cap a la Independència. Perquè la seva és una cançó per a un dia.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here