29.3 C
Província de Tarragona
Dijous, juliol 11, 2024

Apunts i imatges en groc

La samarreta groga elaborada per la delegació tarragonina de l'Assemblea Nacional Catalana va esgotar les seves existències
La samarreta groga elaborada per la delegació tarragonina de l’Assemblea Nacional Catalana va esgotar les seves existències

A quarts d’onze del matí ja es notava que aquest Onze de Setembre seria diferent. Malgrat el cel tapat i l’ambinet fresc, al tram final de la Rambla -el més proper al Balcó- hi havia un ambient de festa on es barrejava el color groc de les samarretes de Santa Tecla i les de la Via Catalana cap a la Independència.

 

Només obrir, l’estand de les festes -que s’instal·la per segon any al teatre Tarragona- rep un allau constant de persones amb ganes de fer-se amb un programa de mà i amb algun element de marxandatge. Entre les novetats hi ha el “xubasquero” també de color groc impulsat pel Ball de Diales i molt adient en un dia amb amenaça de pluja.

 

La senyera del Balcó durant la Diada
La senyera del Balcó durant la Diada

La barana del Balcó llueix la senyera de punta a punta. Al passeig de les Palmeres, desenes de voluntaris de l’ANC treballen sense descans en els preparatius i les activitats prèvies a la cadena humana. Un passeig per la Part Alta deixa milers d’imatges amb el groc i les estelades com a protagonistes.

 

La plaça del Fòrum acull un vermut multitudinari mentre al pla de la Seu les colles castelleres mostren el seu múscul abans de Santa Tecla, amb dos tres de nou consecutius per part dels Xiquets de Tarragona i la Colla Jove. Després toca dinar i, sense temps per a la sobretaula, situar-se en el tram assignat de la Via o improvisar el lloc escollit. Són les quatre de la tarda, els cotxes han deixat de circular i una marea humana es prepara a la Via Augusta, la Rambla i l’avinguda Roma per fer història.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here