12.7 C
Província de Tarragona
Dimecres, abril 17, 2024

La mudança de l’Escola d’Idiomes

Desenes de caixes de cartró s'amunteguen pels passadissos de l'EOI a la Rambla, a l'espera de ser traslladades a la nova seu
Desenes de caixes de cartró s’amunteguen pels passadissos de l’EOI a la Rambla, a l’espera de ser traslladades a la nova seu

Setmana de mudances i matrícules a l’Escola Oficial d’Idiomes de Tarragona. Sensació de caos a qualsevol hora del matí. Una llarga cua d’alumnes –drets i asseguts- s’exten per l’escala  que arriba fins al cinquè pis de l’edifici de la Rambla Nova. Professores que fan d’administratives. Operaris carregant caixes, mobles i ordinadors.

 

Últimes hores de l’EOI abans del desitjat trasllat a La Chartreuse. La cap d’estudis, una professora d’alemany i una altra d’àrab, a més del personal de secretaria, es dediquen a formalitzar les matrícules dels últims alumnes del curs 2013-14. Els falta el personal de reforç que havien tingut en anys anteriors.

 

Una veu va cridant el nom dels que s’han de matricular. Un ventilador ajuda a pal·liar la forta calor al vestíbul de la cinquena planta, allà on han disposat quatre taules per enllestir els tràmits dels estudiants. Al costat, piles de caixes de cartró s’acumulen entre les cadires i taules de les aules que ja són al passadís preparades per marxar.

últim dia

Els despatxos de la directora i dels professors presenten una imatge de desordre total. Els papers i la resta de material s’amuntega a les taules o a terra. En canvi, algunes aules ja estan buides. Des de la terrassa de la mateixa cinquena planta, els treballadors de les mudances deixen en una grua amb plataforma les caixes que ja es poden traslladar a la Chartreuse. Al carrer, els espera un altre operari que carrega el camió.

 

A la planta baixa també es nota la sensació de provisionalitat, l’ambient de mudança. Més cadires i més prestatgeries esperen el seu torn per ser transportades a la Chartreuse. Entre aquest divendres i dilluns tot el material necessari hauria d’estar a la nova seu de l’EOI a la plaça dels Infants.

 

Dimarts 1 d’octubre comencen les classes a les noves instal·lacions. És difícil afirmar que tot arrencarà amb normalitat, tenint en compte les dificultats i el poc temps de marge que hi ha hagut per poder fer el trasllat en condicions. Però hi ha tantes ganes de deixar l’antiquada seu de la Rambla que tot el personal de l’EOI i els alumnes suspiren que arribi ja el dia assenyalat.

 

A la revista FET a TARRAGONA publiquem un ampli reportatge amb el personal de l’Escola Oficial d’Idiomes a la Chartreuse que inclou fotografies en diferents espais de l’antiga fàbrica de licors. També podreu llegir peces complementàries sobre els arquitectes que han dirigit la restauració de l’edifici, les “quatre vides” de la fàbrica o els secrets que amaguen altres espais del recinte que no s’han pogut encara rehabilitar.

Si voleu llegir aquests i altres continguts us podeu subscriu-re clicant  aquí  i rebreu la revista a casa.

La revista es pot comprar a: Llibreria Adserà, Llibreria Cal Matias, Llibreria de la Rambla, Llibreria La Capona, El Lloro, La Cocotte i Espai Turisme (Carrer Major).

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here